Witam serdecznie, mam taki oto dylemat, ze wpadają mi jakieś śmieci do nawiewu , auto nie ma klimy, i podejrzewam ze nie mam takiego filtra, czy jak auto nie miało klimy fabrycznie to jest miejsce na taki filtr abym go sobie mógł założyć??
Dzięki
_________________ Music Sounds Better With...Me
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 12:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...mam taki oto dylemat, ze wpadają mi jakieś śmieci do nawiewu...
zawsze w razie braku miejsca na filtr lub problemami z jego zamontowaniem możesz użyć starej, sprawdzonej metody czyli zdjąć tą zewnętrzną kratkę , przez którą autko zaciąga powietrze do wnętrza i od spodu podkleić ją np. pończochą lub gazą
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
a gdzie jest to miejsce w którym mogę znaleźć ten filtr ? wspominaliście ze pod schowkiem pasażera ?
Nie wiem dokładnie którędy, ale wpadają np liście, już kilka razy musiałem je wyciągać z kratek, bo szeleściły trochę.
Jak nie będzie wyjścia to spróbuje to czym podkleić
Ja też nie mam klimatyzacji a pojemnik na filtr przeciwpyłkowy jest. Niedawno zamówiłem w tomateam filtr węglowy, ale jeszcze nie miałem czasu go zamontować. Aby dostać się do pojemnika musisz odkręcić schowek - trzymają go 2 śruby od spodu - jak włożysz głowę pod deskę rozdzielczą to je ujrzysz.
Aha, filtr w wersji z klimatyzacją ma inne wymiary niż w wersji bez.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum