mam taki problem z autkiem. Od jakiegos czasu niestety pojawil sie problem z odpalaniem i jazda autkiem - Rover 200 okraglak - silnik 1.4 103 KM. Mam problemy z odpaleniem autka, czasem potrafi zgasnac jak jest nagrzany.
Wymienione:
1. rozrząd
2. świece
3. przewody
czujnik temperatury jest OK, bo podaje dobra temperature na wskaźnik.
Poradźcie cos, please, bo nie mam pojecia co jeszcze sprawdzic...
pozdrawiam
Brt: Wpisz proszę tak jak wszyscy model Roverka w temat posta w nawiasie kwadratowym i przeczytaj zasady!!
przempu
Ostatnio zmieniony przez giewu Wto Lis 13, 2007 10:01, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 01:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Masz dwa czujniki temp. jeden tylko od wskaźnika a drugi od sterowania kompem i wentylatorem i ten drugi moze być uszkodzony. Mozna go sprawdziś omomierzem. Czy zmienia sierezystancja pod wpływem zmian temperatury.
Wg mnie warto jeszcze wymieniń kopułkę i palec rozdzielacza, oraz sprawdzić cewkę wysokiego napięcia (najlepiej podmienić).
jestejeszcze jeden punkt, który moze powodować takie objawy. Mianowicie CZujnik położenia Wału Korbowego. Były już przypadki , że czujnik wariował pod wpływem bliżej niezidentyfikowanych przyczyn. Też warto by było go podmienić i sprawdzić zachowanie auta
Mianowicie CZujnik położenia Wału Korbowego. Były już przypadki , że czujnik wariował pod wpływem bliżej niezidentyfikowanych przyczyn. Też warto by było go podmienić i sprawdzić zachowanie auta
Cze i ja właśnie bym obstawiał na czujnik położenia wału korbowego.
Przyglądnij sie obrotomierzowi podczas gaśnięcia czy wskazówka gwałtownie spada na zero, ponoć po tym idzie od razu rozpozać czujnik wału i jego konieć życia.
Pozdr
Panowie wiec tak, teraz jest tak, ze nawet calkiem odpala, obroty "schodzą" OK, ale potwornie sie autko dusi.... Ja mu naciskam GAZ, a on w ogole nie chce sie zbierac...
Czy to tez moze byc wina tego czujnika położenia wału?? Czy moze cos innego??
dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi,
pozdrowionka
przempu
piter34: dostajesz ostrzeżenie za ignorowanie zasad kącika oraz upomnień moderatora
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Maj 03, 2007 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Technicznie Ci nie pomogę niestety
Zajrzyj do swojego pierwszego tu posta i przeczytaj, co Brt napisał na czerwono. Dostosuj się lepiej, bo będzie warn
ale potwornie sie autko dusi.... Ja mu naciskam GAZ,
u nas silnik nie dawal sie wkrecac na wikeze obroty jak 1500, przy probie wkrecenia go wyzej strasznie szarpal i sie dusil, oczywiscie na obroty sie nie wkrecil, wiec jak najbardziej moze to byc przez padajacy czujnik PWK
one potrafia pasc na rozne sposoby
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Panowie od jakiegos czasu mialem problemy z przyspieszaniem, auto pracowało ociezale i brakowalo mu werwy. Nasilalo sie to podczas deszczu.
Jako ze auto jest na gaziem wymienilem:
1. przewody
2. kopułke
3. palec
4. świece
do wymiany pozostala tylko cewka. Juz mialem sie zabierac za jej wymiane, ale cos podkusilo mnie, zeby zdjac kable ze swiec. Jak pociagnalem za kabel to zostal mi on w rece a kapturek nadal siedzial na swiecy . I tak z 3 kablami. Świece przykopcone.
Bylo juz wieczorem, wiec nie mialem gdzie podjechac, a do pracy rano, wiec sobie je naprawilem na tyle, zeby podjechac dzisiaj do sklepu i zakupic nowe.
Najpierw jednak podjade do mechanika i sobie z nim po mesku pogadam co za badziew mi sprzedal...
Tak wiec w przypadku szarpania sprawdzcie tez kable mimo, ze mogą byc nowe
przempu super, że Twój problem udało się rozwiązać i super, że nam o tym napisałeś
jednakże w przyszłości spróbuj odnaleźć założony przez siebie temat i w nim dopisać rozwiązanie (w prawym rogu ekranu pod swoim avatarem masz funkcję Zobacz swoje posty i z niej właśnie należy skorzystać)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum