Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam wszystkich na poczatek,
Prosze o pomoc, zaczęło mi brzęczeć łożysko w tylnim kole szukam części ale sklepy nie mają tego modelu i tego roku w katalogach przypuszczam, że tak jest powszechnie, jeżeli ktos zna dobry serwis lub sklep gdzie dostane ta czesc to prosze o pomoc, MG ZS 2005 rok Turbo diesel - silnik BMW 115 km., mieszkam i pracuje w okolicach wroclawia,
jesli ktos moze mi powiedziec czy lozysko z rovera 45 tego samego roku i z tym samym silnikiem bedzie pasowac to bede wdzieczny..
dziekuje za pomoc, apropos, w dwóch tygodniach zjawię sie u Was na diagnostyce komputerem z moim czarnym "maleństwem" bo mi kontrolka miga żółta z silnikiem i wykrzyknikiem w środku...
drobne sprostowanie: to nie jest silnik od BMW to Roverkowa seria L
Czego to ci handlarze nie naopowiadają.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
to na jaka cho.... jest atrapa plastikowa przymocowana z logo producenta z bawarii?
Tak jak napisałem - żeby się szybciej sprzedał - w końcu ma silnik BMW, a nie Rover'a, to łatwiej pójdzie...
Czy możesz zrobić zdjęcie?
Bo silnik BMW z tego co wiemy był montowany jedynie w modelu 75/ZT/ZT-T, tylko że tam chyba wszelkie emblematy BMW były usunięte - bo to Rover (zresztą podobnie było z silnikami Hondy montowanymi w Roverach - miały usunięte emblematy Hondy, przynajmniej z miejsc, które widać).
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
a emblematy są prawie wszędzie BMW , Bardzo Mały Wóz by nie dał sobie marki zatrzeć przecież to niemcy
Ale tak z wierzchu na osłonie, czy gdzieś tak, że to bardzo widać?
Bo w R600 to jest napis Honda w wielu miejscach, ale np. od spodu na klamce, czy na wewnętrzej stronie klapki skrzynki bezpieczników, tak, ze bez rozbierania auta tego nie zauważysz.
Napisy z kolektora, gdzie to zwykle jest "wielkie H" zostały usunięte.
kurcze powiem Wam, że chyba sprzedałem jakiegoś babola, narazie jestem w pracy, ewentualnie sprawdze wieczorem, ale macie raczej rację, pomyliło mi się z logo MG,
czyli jestescie raczej zgodni co do tego ze łożyska z rovera45 będą pasować...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum