Wysłany: Czw Lis 01, 2007 10:43 [R200Si 1.4 16V 98r] Kolejny post o centralnym zamku
Witam.
Sprawa tzw. trrrrr przy siłownikach jest Wam wszystkim znana, mój problem polega na tym że to jest jedyny sygnał jaki mój samochód wydaje przy otwieraniu drzwi, przy zamykaniu nie ma nic, żadnego mignięcia światłami, sygnału dźwiękowego, czy to jest normalne?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 10:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 11:04
od maja 98 występowała seria pilotów 3txb,17tn, co za tym idzie nowsza wersja centralki, gdzie kierunki migają, przed 98 nie muszą migać, ale kiedyś spotkałem 96 i migały , chyba były włąściciel dołożył mignięcie kierunkami wcinając się w kable.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Ostatnio zmieniony przez PHJOWI Czw Lis 01, 2007 11:11, w całości zmieniany 1 raz
od maja 98 występowała seria pilotów 3txb,17tn, co za tym idzie nowsza wersja centralki, gdzie kierunki migają
Moim zdaniem powinny migać nawet przy roczniku '97, trzeba poszukać przyczyny, dlaczego tak się nie dzieje.
W obydwu moich R416 z 1996 r. kierunki migają, a mam centralki starego typu - na piloty 3TXA. I tak prawdę mówiąc, nie spotkałem jeszcze 400 - setki lub 200 - setki, gdzie nie migałyby kierunki.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 13:21
a ja spodkałem , miałem kilka 200 i 400 przed 1998 i żadna nie migała . wszystko było w porządku. byłem nawet jednym w komornikach kiedyś i sprawdzali go . Z tego co wiem to tak powinno być.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:53
Są oczywiście takie które nie sygnalizują kierunkami (PHJOWI ma rację) dodam tylko, że te co mrugają mają centralę alarmu z dwoma kostkami a te które nie mrugają mają kostkę jedną.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
a ja spodkałem , miałem kilka 200 i 400 przed 1998 i żadna nie migała . wszystko było w porządku.
Zapewne masz słuszność. Z racji swojej profesji masz styczność z o wiele większą liczbą R. Chodziło mi tylko o to, żeby najpierw wyeliminować jakąś usterkę powodującą "niemruganie", a dopiero potem "wcinać się" ewentualnie do kierunkowskazów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to ja też mam taką 200 która nie potrafi do mnie mrugać Pilot 17TN a więc, jak powiedział któryś z kolegów, nowsza wersja centralki i kierunkowskazy powinny błysnąć. Także nie wiem czy jest to wynik jakiejś małej awarii czy też ten typ tak ma.
Moja 214 też do mnie nie mruga:( a chciałbym ... wpiąłbym się w kabelki ale nie wiem jak się do tego zabrać BRT, Ty się wpinałeś, może podzielisz się wiedzą?
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 22:04
ploomy napisał/a:
No to ja też mam taką 200 która nie potrafi do mnie mrugać Pilot 17TN a więc, jak powiedział któryś z kolegów, nowsza wersja centralki i kierunkowskazy powinny błysnąć. Także nie wiem czy jest to wynik jakiejś małej awarii czy też ten typ tak ma.
Jaki masz rocznik ? Bo moj Vi z pilotami 3TXA z pazdziernika '98 tez nie miga i jak to nie ustarka to bym sie wpial.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum