Wysłany: Pią Lis 16, 2007 13:00 SOLVED [R200 1,4Si 98r]silnik popracował kilka minut i zgasł
Silnik popracował kilka minut i zgasł bezpowrotnie. Rover 200 silnik 1,4 103 KM. Pomóżcie, może kiedyś komuś z Was przydażył się taki problem i wie co jest przyczyną tego...Z góry dzięki...PAPA
[ Dodano: Pią Lis 16, 2007 13:04 ]
zapomniałem dodać, dziś rano byo dość zimno...
[ Komentarz dodany przez: thef: Pią Lis 16, 2007 13:36 ] Proszę zapoznać się z zasadami kącika i poprawić temat.
_________________ remikwiat 214 Si
Ostatnio zmieniony przez giewu Sro Lis 21, 2007 17:51, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 13:40
Myślę, że musisz najpierw napisać trochę dokładniej, co się stało. Odpaliłeś zimny silnik, pochodził trochę i zgasł? Paliwo jest? Iskra jest? Prąd jest? Spróbuj trochę nas naprowadzić, to postaramy sie pomóc, bo jak na razie to przyczyn usterki można by wymienić, że hoho .
Po odpaleniu silnika przejechałem około 200 m. Paliwo jest (pełen zbiornik), iskra jest, wiatrak od chłodnicy nie włącza sie (to mogło by sugerować zaśniedziały czujnik od płynu chłodnicy). Zgasł nagle...tak po prostu.
[ Dodano: Pią Lis 16, 2007 15:09 ]
paska nie sprawdziłem, sprawdzę to..mam nadzieję że wszystko jest OK (ale po wszystkim kręciłem rozrusznikiem i kręci...) A WRCAJĄC DO PYTANIA W JAKI SPOSÓB ZGASŁ TO ZGASŁ PO WRZUCENIU TRÓJKI, SPADŁA MOC I ZGASŁ. Kupiłem filtr paliwa, bo może podaje paliwo (pompa chodzi),ale słabe ciśnienie ma..
Po odpaleniu silnika przejechałem około 200 m. Paliwo jest (pełen zbiornik), iskra jest ... Zgasł nagle...tak po prostu
czy nie daj boże próbowałeś kręcić rozrusznikiem ? ... nie chciałbym krakać, ale odkręć wpierw górną pokrywę paska rozrządu i zobacz czy pasek jest cały i na swoim miejscu
remikwiat napisał/a:
wiatrak od chłodnicy nie włącza sie (to mogło by sugerować zaśniedziały czujnik od płynu chłodnicy). .
nie włącza się po nie osiągnął temperatury, by musiał pracować
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
remikwiat jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Morze pompa paliwa juz pada i jest za słabe ćisnienie
gdyby to była pompa paliwa to nie zgasł by natychmiast tylko by się "krztusił" ...
dawno, dawno temu zgasło mi auto raptownie ... niestety pod deklem zaworów miałem taką demolkę, że skończyło się na nowym motorze
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Samochód już naprawiony...Przyczyną niesprawności była walnięta cewka zapłonowa (znajduje się ona pod kolektorem ssącym za silnikiem). Trochę to kosztowało nowa cewka 200 zł, sprawdzenie komputerowe 120 zł + robocizna co daje 360 zł.
Samochód już naprawiony...Przyczyną niesprawności była walnięta cewka zapłonowa...
to aż dziwne, że samochód zgasł raptownie jak napisałeś ... powinien był raczej poszarpać troszkę obrotami
ważne, że naprawione i kolejny ROVERkowicz szczęśliwy
i jeszcze na koniec pytanie czy cewka została przeniesiona w bardziej odpowiednie miejsce ?
szkoda, że jej nie przeniosłeś w okolice filtra powietrza ... zapobiegłoby to ponownemu, szybkiemu jej zużyciu (ale zawsze możesz to jeszcze zrobić )
troszkę konstruktorzy naszych ROVERków nie dopracowali jej umiejscowienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum