Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 82 Skąd: Cieszyn
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 08:35 [R416] Dławienie przy przyśpieszaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam szanownych roverowców.Ja znów z niekończącym się problemem...
Podczas jazdy,przy zwiększaniu prędkości chwilami roverek zaczyna sie dławić i lekko szarpać,ale co dziwne,wystarczy szybko wcisnąć sprzegło i lekko przegazować i samochód ciągnie jak rakieta...
Dodam ze to samo się dzieje jadac na Lpg.Nie dzieje sie to stale,ale kilka razy dziennie i jest to dośc uciążliwe.Wymieniłem przewody i świece na NGK,kopułkę i palec.Zastanawiam sie nad czyszczeniem krokowca i przepustnicy,ale nie wiem czy to ma sens...
Może szukam tam gdzie nie trzeba,męczy mnie to już kilka miesiecy i trace cierpliwość.Zauważylem też że samochód na wolnych obrotach dość często pracuje nieregularnie,ma taka szrpana prace silnika.A czasem,jak dziś pracuje idealnie.Dodam że dzieje sie tak niezależnie od pogody.Może ktoś z zacnego klubu miał podobną przypadłość i podzieli sie swoimi sugestiami? Bede wdzięczny.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 08:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum