Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Mam pytanie, mianowicie czy wie ktoś może ile konkretnie stopni oznaczają diody zielona i czerwona umiejscowione po lewej stronie zegarów. Nie mogłem tego nigdzie znaleźć na forum, ani w Rave.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 15:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dodaj nawiasy kwadratowe wokół oznaczenia modelu w temacie.
Obawiam się, że nie znajdziesz takiego opisu - to nie jest wyposażenie fabryczne - ktoś coś dołożył w Twoim autku.
Ja mam już drugiego R623 '95 w najwyższej specyfikacji i nie mam takiego bajeru jak termometr, ani diód na desce rozdzielczej (oprócz tych dołożonych wraz z instalacją LPG).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Mi się zdaje, że raczej oryginalny, gdyż zaślepka jest zespolona z tymi diodami, nie widać, aby ktoś tam wiercił i je montował. Po drugie już kilka osób się o to pytało i nie było odpowiedzi. Wiem, że jak się zapala dioda zielona to jest około 10 stopni, zielona z czerwoną to mniej i jak sama czerwona to już chyba poniżej 3 lub 0, ale nie jestem pewien, dlatego się pytam.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lis 22, 2007 15:59
Czy jest możliwość, żebyś wkleił zdjęcie? Nie natknąłem się na nic takiego ani w rave ani w instrukcji obsługi Do tego dziwi mnie rozwiązanie odczytu z takiego termometru za pomocą świecących diód.. A możesz podać linki do postów z tymi zapytaniami o termometr? Może doszlibyśmy na ich podstawie do jakichś wniosków.
Jaka zaślepka?
Jeśli nie możesz przesłać zdjęcia to opisz dokładniej gdzie to jest umiejscowione.
Bo jedyne co mi przychodzi do głowy to kontrolki od LPG...
Popraw temat tak jak prosiliśmy wcześniej, jeśli chcesz być lubiany na forum.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ten termometr jest powiązany z klimatyzacją, bo jak sie zapali zielona dioda (jak się żadna nie pali to jest powyżej ok 10 stopni) to już klimatyzacja nie działa, bo po co jak na zewnątrz jest zimno (ponizej 10 stopni).
Przeglądałem aukcje na allegro i faktycznie nigdzie nie znalazłem takiego samego urządzenia. Zakładam, że mogła to być jakaś dziwna opcja za dopłatą, której nikt nie brał, tylko jeden na tysiąc i akurat ja na niego trafiłem, lub ktoś przede mną sam zamontował, w co wątpię, bo jest to zintegrowane z klimatyzacją, oraz zaślepka przycisku nad przyciskiem do włączania tylnych świateł przeciwmgielnych jest jednolita.
Jak zrobię zdjęcie postaram się dołączyć.
Co do nawiasów to z chęcią bym je dodał, ale nie bardzo wiem jak.
Pozdrawiam
Co do nawiasów to z chęcią bym je dodał, ale nie bardzo wiem jak.
Musisz kliknąć przycisk "edytuj" przy pierwszym Twoim poście w tym wątku.
Kazikfs napisał/a:
Ten termometr jest powiązany z klimatyzacją, bo jak sie zapali zielona dioda (jak się żadna nie pali to jest powyżej ok 10 stopni) to już klimatyzacja nie działa, bo po co jak na zewnątrz jest zimno (ponizej 10 stopni).
To na 200% nie jest wyposażenie fabryczne.
Mam drugiego 623 Si Lux/GSi i kiedyś przeglądałem katalogi z 95 roku - jedyne czego nie mam to podgrzewane fotele i światła przeciwmgłowe (mam nawet manualną skrzynię, która była jako "no cost option").
Może masz dołożoną klimę.
Kazikfs napisał/a:
to już klimatyzacja nie działa, bo po co jak na zewnątrz jest zimno (ponizej 10 stopni).
I tu się mylisz - klima poniżej 10 st., gdy jest wilgotno i szyby parują przydaje się bardziej niż w ciepłe dni - osusza powietrze i w ciągu 30 sekund masz czyste szyby, podczas, gdy musiałbyś czekać 2-3 minuty na rozgrzanie silnika i oczyszczenie ich ogrzewaniem, więc opisane przez Ciebie zachowanie jest absolutnie nieporządane.
najlepiej fotkę , ale rover wypuszczał opcjonalnie taki bajer pod nazwą ICE WARNING KIT , widziałem już w 200 takie cos. Numer katalogowy to VUB100230
No to się myliłem - zawsze można się dowiedzieć czegoś nowego!
Tylko ciekawa jest ta opcja z odłączaniem klimy...
Tego nie rozumiem...
To proste drogi Watsonie - wklepałem w google nr katalogowy - na 3 miejscu wyskoczył niemiecki opis, a na 5 zdjęcie.
Tylko ciągle zastanawia mnie akcja z klimatyzacją...
Dosłownie takie urządzenie posiadam jak na zdjęciu, tylko umieszczone nad przyciskiem włącznika tylnych przeciwmgielnych. A co do klimatyzacji to pompa klimatyzacji nie włącza się jak się zapali dioda zielona, zielona z czerwoną czy sama czerwona. Jest to fajne urządzenie bo jak zapali się sama czerwona dioda i jest mokro na drodze to wiadomo czego możemy się spodziewać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum