Wysłany: Pią Sty 11, 2008 16:50 [R416] Nowe radio - nie wchodzi do końca
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
kupilem sobie nowe radio pionka i problem: nie moge go wlozyc do konca, nie ma miejsca na kabelki od kostki iso. Probowalem probowalem i nic... nawet odkrecilem scianke pod kierownica i probowalem jakos zlapac palcamy od tylu ale jest tam za malo miejsca. Mieliscie podobny problem? poprzednie radio nie mialo tych kabelkow, iso podlaczalo sie bezposrednio do radio i bylo ok, a teraz to ja nie mam juz pomyslu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 18:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bo trzeba zmusić kabelki i kostki, żeby leżały na radiu
tam jest na nie dużo miejsca, tylko trzeba się troszkę pogimnastykować, żeby je włożyć, ale jak mi się udało...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 16:58
Hej:) tez nie dawno kupiłem do swojego R420 radio pionka i miałem ten sam problem i koledzy mi doradzili żeby upchnąć kable na radio a ja jeszcze kostki wepchnołem za włącznik do awaryjnych tak że po włożeniu radia jak je porządnie wepchnołem to weszło do końca. a jak tak nie będzie pasować to próbuj po prawej w te wolne miejsce wepchnąć tam też powinno się zmieścić
jak masz półkieszeń, to nad nią jest coś jakby półka, trzeba przyłożyć radio tak, zeby kostki dały się tam włożyć, ale jednocześnie trzeba tam włożyć łapkę więc trzeba trochę zwinności
jak juz wsadzisz tam kostki, to kabelki same się ułożą jak będziesz wsuwał radio
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wkładając swoje radio ,najpierw wyjąłem delikatnie włącznik ogrzewania tylnej szyby(delikatnie podważyłem nożykiem w miejscu wyznaczonym),potem awaryjne .Zrobiło się więcej miejsca (bo kabelki od tych włączników są pozakręcane) i wtedy radio weszło idealnie .Potem powkładałem przyciski od awaryjnych i ogrzewania szyby tylnej i OK.
probowalem i probowalem... nic to nie dalo. sprobuje jeszcze tak jak pisze buziaczek ale watpie zeby cos to dalo. A wasze polkieszenie sa wsadzone do konca czy zamocowaliscie je troche blizej kierowcy?
jeszcze jedno pytanie, czy jakbym sie proowal jakos "przebic" w dol przez plasik to natrafie na jakas wolna przestrzen pod kieszenia? Ktos pamieta jak to tam wyglada?
dobra zrobilem, w kieszeni od strony kierowcy jest taka szczelina, wsadzilem tam kostke, dopchalem polkieszenia przytrzymujac srubokretem przez otwor od awaryjnych, podlaczylem radio i wsadzilem na chama dzieki za posty. pzdr
west [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 17:27
hehe, czeka mnie to samo. tez wlasnie sprawilem sobie radyjko pionka. brakuje doslownie 1cm. nic nie wystaje ale brakuje tego 'klik' w sumie nie przeszkadza mi to bardzo, ale swiadomosc, ze cos jest nie do konca... sprobuje przez wlacznik awaryjnych.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 18:18
ja przy okazji zakładania aluramek i zdemontowanych zegarów, skorzystałem z łatwego dostępu i poukładałem sobie kabelki elegancko. Wcześniej też nie mogłem wepchnąć radia, bo kostki iso przeszkadzały. Teraz jest na swoim miejscu i zapomniałem o problemie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum