Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam ponownie.
Niedawno uporałem sie z jednym problemem a tu już następny.
Samochód chodzi i nagle zasilanie gazem sie rozłącza,gasną kontrolki od gazu obroty spadają do 200, prawie gaśnie i załącza sie i działa dalej.
Nie ma różnicy czy ciepły, czy zimny czy jedzie, czy na postoju.
Proszę o poradę.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 22:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jechać do gazowników, niech szukają gdzie sasilanie do instalacji źle podłączyli!
Albo się centralka LPG wściekła.
Rozumiem, że na benzynie objawu nie ma?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
W R600 były fabryczne instalacje?
Nie słyszałem...
Hmmm... Gdzie auto kupione? W Holadnii?
Bo może to instalacja dilera...
Ja bym ma początek podejrzewał zaśniedziałą kostkę, brak masy lub jakiś zimny lut.
Sprawdź jakiej firmy masz instalację i jaki typ - poszukaj warsztatów znających się na tej firmie.
Jeśli jesteś z Mazowsza, to mogę polecić warsztat w Węgrowie (www.lpgsystem.net) - bardzo przytomni, fachowi i bardzo rozsądnie się cenią.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ma tabliczkę znamionową od gazu pod maską z datą produkcji samochodu.
Może to i gaz dilera - sądziłem, że fabryczny.
Może na Holandię, jako bardzo zagazowany kraj wychodziły z instalacjami.
Ale jaka to jest data - z dniem, miesiącem, czy tylko rok produkcji?
Bo z tego co kojarzę, to w Roverkach jest nawet problem z odczytaniem roku produkcji z nr VIN, więc co dopiero dokładnej daty?
I skąd znasz datę produkcji (bo w papierach będzie raczej data pierwszej rejestracji)?
Tylko nie pomyśl, że się czepiam - po prostu jestem ciekawy.
Mario6001 napisał/a:
Jutro jadę do jakiegoś warsztatu poleconego przez kolegę.
Opisz efekty wizyty.
Nie paniętam dokładnie jak to jest z tymi datami.
Pamiętam, że gośc na przeglądzie przed rejestracją to sprawdzał i chyba miesiąc i rok sie zgadzał.
Sprawdzę jutro.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum