Wysłany: Sro Lis 14, 2007 21:47 [R620] Problem z ogrzewaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam , mam problem z ogrzewaniem z roverze 620 Si, zaczeły sie proglemy gdy zalozylem instalacje gazowa , teraz auto paktycznie wogole sie nie nagrzewa, przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące a w srodku jest tylko bardzo lekki podmuch takiego bardzoe lekko cieplego powioetrza a drugim problemem jest jak zdemontować konsolę środkową ? posiada ktos jakies fotki
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi
[ Komentarz dodany przez: thef: Sro Lis 14, 2007 23:16 ] maG_xx, wstydzisz się swojego miejsca zamieszkania ? Proszę, popraw ten profil, bo to troszkę trąci olewaniem, a poza tym jest z błędem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co do pierwszej części, to ja bym szybko wracałdo gazowników bo spierd.... robotę. Co do demontażu to o ile wiem, jest sporo rozbierania i chyba ktoś opisywał juz na forum co i jak
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 23:19
maG_xx napisał/a:
przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące
A czy te wychodzące też są gorące? Czy Ci gazownicy nie rozbierali Ci przypadkiem konsoli, np. żeby zamontować przycisk do instalacji? Bo może spaprali Ci coś przy pokrętłach i np. nie założyli linki. A jak temperatura silnika? W porządku?
A czy te wychodzące też są gorące? Czy Ci gazownicy nie rozbierali Ci przypadkiem konsoli, np. żeby zamontować przycisk do instalacji? Bo może spaprali Ci coś przy pokrętłach i np. nie założyli linki. A jak temperatura silnika? W porządku?
temperatura silnika jest ok , tz. musialem wymienic czujnik cos sie zrobiło z tamtym jak zalozyli gaz , wymienilem, na nowy i temperature pokazuje normalnie,ale jak wlaczam nadmuch to wskaźnhik automatycznie idzie do gory jakis 2,3 mm mozeliwe zeby bylo jakis zwarcie jak sprawdzic czy linka nie spadla od ogrzewania
Albo źle odpowietrzyli układ po podpięciu parownika...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
tym Prave co zajmuje 500 MB
i nigdzie nie mozna go scianac
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 09:48 ]
thef napisał/a:
maG_xx napisał/a:
przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące
A czy te wychodzące też są gorące?
te co ida do nagrzewnicy przy scianie grodziowej
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 10:55 ]
jeszcze jest , dopiero zauwazylem ze nie jezeli jest wlaczony nawiew na przednia szybe to grzeje tak w miare ale jak wezme na noki i na szybe i na stodek to wogole tak samo jest jak jest na same nogo np. , czy znajduje sie jakis zaworek w przewodach ktory moze sie nie odwierac do konca
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 13:30 ]
giewu napisał/a:
maG_xx napisał/a:
... a drugim problemem jest jak zdemontować konsolę środkową ? posiada ktos jakies fotki ...
a mogą być obrazki ?
czy to jest z rover 620
[ Komentarz dodany przez: thef: Czw Lis 15, 2007 15:32 ]
Na litość, maG, poprawże tego posta bo ciężko zrozumieć (literówki i znaki interpunkcyjne)
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 15, 2007 15:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 15:36
maG_xx napisał/a:
tym Prave co zajmuje 500 MB
i nigdzie nie mozna go scianac
A czy Ty kiedykolwiek odwiedziłeś stronę www.roverki.pl ? Najciemniej pod latarnią, co ? Tu masz rave, tylko wybierz ten dla starszych modeli:
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
Po ściągnięciu nagraj ten plik, Rave.iso, jako obraz płyty, lub stwórz dla niego napęd wirtualny.
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 22:12
maG_xx napisał/a:
niestety link nie dziala
Specjalnie sprawdzałem przed wklejeniem linka i działał, nawet do tego zapomniałem anulować zasysanie i ściągnąłem ponad 400MB zanim się zorientowałem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum