Witam. Szykuję się do wymiany oleju w skrzyni biegów i mam w związku z tym kilka pytań. Po pierwsze: czy mogę taką wymianę wykonać samodzielnie czy potrzeba jakiegoś specjalnego sprzęty bądź umiejętności?
Po drugie, jeśeli mogę to zrobić sam, to jaka jest procedura wymiany. Wiem mniej więcej gdzie się wlewa olej, ale jak go najpierw wylać?
Za wszelkie uwagi i sugestie bardzo dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Gru 03, 2007 15:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 15:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
trzeba użyć bardzo specjalistycznego sprzętu zwanego w pewnych kręgach "kluczem oczkowym" (nr 19 bodajże). Warto też zaopatrzyć się w jeszcze bardziej specjalistyczne urządzenia, które podobno w sklepach występują pod nazwą "uszczelki miedziane" fi 14.
Żeby wylac olej trzeba użyć niezwykle skomplikowanego urządzenia nr 1 w celu usunięcia korka, który znajduje się po prawej stronie skrzyni biegów poniżej półosi (łatwo go znaleźć, gdyż jest wyposażony w największy łeb w okolicy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum