ale to wcale nie jest głupie Ja widzę po sobie że jestem za mało dojrzały żeby jeżdzic mocniejszym autem, bo zrobiłbym sobie albo co gorsze komuś krzywdę Dlatego przez pewien czas muszę przystopowac Za młody jestem i za mało doświadczenia mam na autko 200 konne
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 11:33
Tupotam rękami i nogami
jerzu napisał/a:
Ja widzę po sobie że jestem za mało dojrzały żeby jeżdzic mocniejszym autem, bo zrobiłbym sobie albo co gorsze komuś krzywdę Dlatego przez pewien czas muszę przystopowac Za młody jestem i za mało doświadczenia mam na autko 200 konne
Ja umiem pokusę okiełznać i czy tam będę mieć Matiza 800 czy MG ZS 2500 to będę śmigał tak samo
Ja umiem pokusę okiełznać i czy tam będę mieć Matiza 800 czy MG ZS 2500 to będę śmigał tak samo
tak samo w odniesieniu do prędkości, czy tak samo w odniesieniu do wciskania pedału gazu?
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Ludzie, przecież to nie jest 400konny samochód Agrupowy tylko zwykły 180konny dupowóz...w dzisiejszych czasach rodzinne diesle są mocniejsze. To żaden rocket science...
_________________ BYŁ Rover 200 '99 1.4 16v - Midnight Blue
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 23:47
Cytat:
tak samo w odniesieniu do prędkości
Do prędkości...Praktycznie szybko jeżdżę tylko po Autostradach albo jakiś Ekspresach itp chodź przeważnie max 130-140 to nie wiem czy to tak szybko nawet jak na taką drogę
Jakoś nie preferuję wciskania buta w podłogę i po mieście 100-120 a na naszych polskich krajówkach po 200 paki latać,owszem czasami lubię wcisnąć do odcinki ale z kolei są to tylko 2 pierwsze biegi później daje na Luz,jestem spokojny chłopak:)
Moc MG ZS stykała by mi w zupełności pewnie przez cały okres jego użytkowania pełne możliwości silnika bym wykorzystał z 2 razy...
to autko mojego kolegi, no coz... jak ktes nie jezdzil to nie wie o czym mowimy, krotko i na temat
do wszystkich wstrzemiezliwych - tylko ze tam 2 na liczniku pojawia sie szybko .sam sie lapie w zr-e ze czasem szybciej jade, niz by mi sie wydawalo nie patrzac na licznik
pomyslcie dlaczego tak trudno kupic takie auto niebite >? to jest auto jeszcze z przed ery elektroniki i masy czujnikow, polega na dobry zestrojeniu , swietnym porwadzeniu i mocnym silniku o sportowej charakterystyce . naprawde zeby dawalo frajde w bezpieczny sposob , trzeba cos wiedziec o jezdzeniu , bo to auto daje duzy margines bezpieczenstwa przez zawieszenie , hamulce , ale po przekroczeniu tej granicy skutki moga byc oplakane
koledzy z bmw pisali wiele maili , ale zaden nie przyjechal stanac na kresce, czy torze
niestety kazdy by chcial pojezdzic , a powaznych ludzi coraz mniej nawet mariusz mowil, ze takich co to chca zobaczyc i sie przejechac to zaprasza z walizka przygotowana
Kolego maniaq, wydaje mi sie, ze troszeczke przesadzasz:
maniaq napisał/a:
trzeba cos wiedziec o jezdzeniu , bo to auto daje duzy margines bezpieczenstwa przez zawieszenie , hamulce , ale po przekroczeniu tej granicy skutki moga byc oplakane
180 KM zapewnia przyzwoite osiagi, ale:
Owsik napisał/a:
180konny dupowóz...w dzisiejszych czasach rodzinne diesle są mocniejsze. To żaden rocket science...
to swieta racja.
Mam 180 KM w omedze (wiem ze jest ciezsza) z napedem na bardzo lekki tyl i jakos nie boje sie dac auta dziewczynie, mamie, siostrze. Nawet w zimie.
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 12:27
Dobra uznajmy,że te 180KM jest optymalne do dynamicznego poruszania się i sprzyja jak na dużego sedana sportową jazdą...
Bo jednak te 180KM nie da takiej frajdy z jazdy takiej samej jak by było w R 200,małym pudle
Nie mniej jednak nie róbmy aż takiego zwykłego auta z tego MG ZS który ma 180 KM bo co sobie koledzy pomyślą którzy mają R 45 z silnikiem 1.4-1.8...
Dla jednych te 180KM jest dużo dla innych mało,tak samo jedni uważają,że auto jest szybkie a drudzy takie se...
Mi osobiście 180 KM wystarczy spokojnie w takim Aucie chodź znam auta o wiele szybsze i mocniejsze więc to nie robi na mnie jakiegoś wrażenia,że się szybko rozpędza jak kolega maniaq opisał
Jak dla mnie aukcja dziwna i tyle...widać,że auto nie było głaskane tylko w większości dostawało po piź...takie moje zdanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum