Witam wraca znów do tematu błędów które dręczą mojego ZR'a!!
Ciągle pojawia się ta strasznie denerwująca kontrolka na desce!! jadę do fachowców i ciągle mówią jedno "BŁĄD KATALIZATORA"
dowiedziałem się już wcześniej ze w tym modelu sa dwa katalizatory!!! jeden został w spawany bo w ogóle go nie było i jakiś czas było ok!! może po prostu któryś się wypalił?? czy ktoś miał taki problem??
Jeśli ma ktoś używany kat do ZR160 1.8VVC to prosze o kontakt!! 504486334
Może cały układ wydechowy kompletny ktoś może z francji przywieść!!!??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 18:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
powiem szczerze ze mechnicy mówią jedynie ze jest to bład katalizatora 1!! tyle mi wiadomo!!
stała sie jeszcze jedna dziwna rzecz!!!
pewnego pieknego dnia wsiadam do ZR przekrecam kluczyk lamka błedu sie zapala odpalam samochód lampka zapala sie wrzucam wsteczny i co??? GAŚNIE!!!!!!
Mysle sobie spaliła się żaróweczka wiec gasze samochód przekrecam kluczyk ponownie na zapłon i świeci się!! odpalam gaśnie!!
Czy błąd może sam sie skasować??
o co to moze chodzić???
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 19:59
trzeba sprawdzić sonde, miałem taki przypadek przy 25 , po wymianie na orginał problem znikł, ale zamontowałem używkę poniewą nowe uniwersalne są do bani .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
PHJOWI, hej, ja też mam podobny problem. cały czas sie pali żółta kontrolka awaryjna. i nie wiadomo co to. kumpel też podejrzewa ,że to może katalizator. I co sonde wymienie i będzie dobrze? pzoa tym to maź obroty jaie silnikciągnie to tylko 400 . więcj nie da rady. co to moze być?pomocy
[ Dodano: Czw Gru 06, 2007 20:14 ]
to znaczy max 4000 .przepraszam za pisownie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum