Wysłany: Sob Lis 24, 2007 20:24 [R416] Po sprawdzaniu sondy lambda
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Witam!
ostatnio zauważyłem trochę zwiększony apetyt mojej rakiety, więc postanowiłem sprawdzić jak się ma lambda.
samochód był prosto z trasy więc silnik rozgrzany więc tak jak w faku stoi podłączyłem się pod czarny kabelek plusem miernika, pod minus baterii minusem i heja
i oto co ujrzały moje oczy:
oscylacje owszem 0,2-0,6V (myślę że nieźle) ale w rozciągłości jakieś 3-4 sekundy
po dodaniu gazu nie ma stałej wysokiej wartości napięcia, tylko rośnie częstotliwość oscylacji, aż gdzieś tam wysoko dochodzi do tej jednej oscylacji na sekundę.
po zamknięciu przepustnicy, też nie ma 0 tylko częstotliwość oscylacji sobie spokojnie spada
co o tym sądzicie?? bo ja nie mam pomysłu... gdzie jest buba
PS nie mogłem znaleźć filmiku Pitera widział go ktoś ostatnio??
(filmik oczywiście )
Pozdrowienia z dalekiej północy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 17:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum