Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Jak wiadomo R400 w sedanie nie zachwyca widocznością do tyłu. Przyjemne doświadczenia z mojego R75 skłoniły mnie do założenia parktronika do "czterysetki" mojej żony. Zestaw kupiłem na allegro, montaż zajął około godziny. Działa doskonale! Jak kogoś sprawa zainteresowała to mogę wrzucić fotki i napisać coś więcej.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 23:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 17:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Baa oczywiście ze interesuje i to bardzo.Napisz jak możesz jakie poniosłeś koszta,może masz jakieś fotki.No i jesli mozesz to opisz temat w miare dokładnie.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 17:36
No więc kupiłem taki zestaw:
W komplecie było wiertło koronkowe do nawiercenia zderzaka.
Tak to wygląda w zderzaku po montażu:
Czujniki są cztery chociaż na zdjęciu kiepsko widać
A tak wygląda "display" - przyklejony na taśmę 2-stronną do deski po stronie pasażera.
Kabel od "displaya" poprowadziłem pod plastikami zakrywającymi progi. Trzeba było odkręcić chromowany napis "rover" na progu z przodu i podważyć plastik z tyłu. Dalej kabel poszedł do bagażnika i pod tapicerką w kierunku prawej tylnej lampy. Kable czujników powiązałem pod zderzakiem (kładąc się pod auto) i wprowadziłem do bagażnika przez gumową zaślepkę pod lampą. Przy lampie odizolowałem przewody (zielony od wstecznego i czarny - masa) i dolutowałem kable zasilające centralkę. Centralkę ukryłem za tapicerką po prawej stronie w bagażniku.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 17:43
macenty27 napisał/a:
Powiem ci ze nawet nawet.Jednak ja bym ten display załozył po srodku przedniej szyby...Napisz jeszcze ile zaplaciłes i daj jakies namiary na ta firme
Wbrew pozorom to położenie nie jest przypadkowe! Jak cofasz to obracasz się przecież przez prawe ramię więc bliżej zerknąć na prawy słupek niż na środek...
Nie wiem czy powinienem robić reklamę sprzedawcy ale co tam - nick z allegro www_bluerain_pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum