Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
jak w temacie koledzy pomocy co to może być gdy przerzucam z 4 na 5 to jest lekki zgrzyt??czy może to być objawa niskiego poziomu oleju w skrzyni biegów lub jego braku??
jesli tak niech ktoś mi napisze jak mam wlać olej do skrzyni w tym samochodzie i ile wchodzi tam tego oleju???
[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 21:01 ]
dodam jeszcze, że ostatnio jak bylem na kanale to skrzynia tak jakby sie pociła czy to normalne??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 17:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a jak biegi wchodzą, bardzo lekko bo jeśli bardzo lekko to może być brak oleju, ale raczej by nie zgrzytało... ja bym bardziej na synchronizator stawiał a inne biegi zgrzytają
wchodzi ok 2l oleju. Najlepiej chyba półsyntetyk. Ja mam elfa.
A korek wlewu napewno znajdziesz. (Ja nie wiem dokładnie jak jest w modelu 600) ale pewnie bedzie to zwykła śruba wkrecona w blok skrzyni. Oleju brdziesz musial dolac przez wężyk i pewnie bez kanału się nie obejdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum