Witajcie!
Kupilem roverka jakis czas temu i byl u mechanika kupilem nowy zderzak z tym ze bez tych srebrnych paskow na nim i teraz mam nieladne dziury.
Gdzie mozna nabyc takie srebrne paseczki na zderzak wie ktos?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 23:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A nie lepiej www.roverki.pl/garage.php - kupić używaną oryginalną z anglika?
To się raczej nie niszczy i od anglika na 100% pasuje - CZ Rover Parts, Art-Bizar, PH Jowi, HR Automobil, Żaglowa w Krakowie...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
To się raczej nie niszczy i od anglika na 100% pasuje
Oj niszcza sie niszcza! Uwierz mi! Moje (ze starego zderzaka) sa popenkane w wielu wielu miejscach i jedna jest zlamana! A w tym nowym zderzaczku niema!
A moze cos innego tam zalorzyc! Zastanawialem sie nad tym czy nie lepiej skleic te stare i pomalowac na czarno zeby nie bylo widacv popenkanych miejsc! Moze fajnie wygladac!
Uwierz mi! Moje (ze starego zderzaka) sa popenkane w wielu wielu miejscach i jedna jest zlamana! A w tym nowym zderzaczku niema!
Ok, zmieniałeś zderzak, czyli miałeś powód, czyli zderzak był uszkodzony, czyli listwy też mogły być uszkodzone, nie?
Pogadaj Art-Bizar albo HR Automobil albo skontaktuj się z www.tomateam.pl i zapytaj ile kosztują nowe, bo może się okazać, że wcale nie są takie drogie.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 22:33
podłączam się do tematu, u mnie szczególnie listwa na przednim zderzaku wygląda fatalnie:
na allegro jest duzo takich naklejanych chromowanych listew, tylko tak jak juz ktoś powiedział żadna pewnie idealnie nie będzie pasować a wogóle można kupić nową??
Spytaj u Tomiego - w sklepie nie będzie, ale jeśli są w magazynach, to Ci dostarczy na zamówienie.
Mam pytanko,ile zderzaków występowało w seri 400 a dokładnie 420 Di SEDAN bo ja mam ten pas czarny od koła do koła idzie przez cały przedni zderzak a za chiny nie moge takiego na allegro znalesc,poszukuje zaslepek do halogenów i nic z tego z sedana nie pasuja z Hatchback tez nie
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 16:44
Można kupić te srebrne paski nowe, ale prawie 200zl, natomiast boczne razem z czarnymi panelami. Ale nawet nie w tym problem tylko że nie sposób wyciągnąć tych oryginalnych bez niszczenia zderzaka wokół. Ja będę swoje malował na srebrno, próbowałem już naklejać srebrną folię, ale marnie to wygląda. A malowanie będzie proste, kawałek już tak sprawdziłem, jedynie będę musiał użyć podkładu do plastiku najpierw.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 16:49
Nie znam sie bo w r25 tego nie ma, a w r200 nie przyglądałam się bliżej, ale czy nie można by było takiego czegoś nalepić?
http://www.allegro.pl/ite...a_na_metry.html
Wklejam przykładową, ale widziałam różne szerokości i grubości chyba też, a kosztuje grosze.
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 22:05
Mała aktualizacja tematu. Wcześniej pisałem że planuję pomalować paski srebrnym lakierem, gdy zacząłem malować to dopiero zobaczyłem jak to fatalnie wygląda, każda nierówność, każdy mały krater i wżer rdzy staje się doskonale widoczny, więc zmyłem farbę.
A zrobiłem tak: zeszlifowałem papierem ściernym 320 na mokro wierzchnią rdzę (właściwie to brud) , niestety ta pod plastikiem musi zostać. Paski wtedy stają się matowe ale wystarczy polakierować je bezbarwnym lakierem i błyszczą się jak nowe. Na tylnym pasku nie miałem rdzy, jedynie plastik był już pożółkły, w tym wypadku nie trzeba było szlifować, jedynie polakierowałem bezbnarwnym i chrom wygląda jak nowy.
tutaj fotka poglądowa, troche widać tej rdzy na górze paska:
Najwięcej pracy jest z maskowaniem zderzaka, na zakrętach używałem taśmy a na prostych odcinkach wkładałem kartki A4 w szczeliny pomiędzy paskiem a zderzakiem. I przy lakierowaniu bezbarwnym trzeba uważać bo bardzo łatwo tworzą się zacieki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum