Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Chcę założyć sobie halogeny do R75 ale tu wszystko sterowane jest komputerem dlatego moje pytanie jest takie. Czy aby założyć halogeny oprócz instalacji przekaźnika i pociągnięcia wiązki elektrycznej konieczna jest jakaś modyfikacja w kompuetrze? Niestety BCU mam low line, nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale pisze na wszelki wypadek.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 18:40, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kontrolkę mam na pewno bo czasem jak słoneczko zaświeci to pod światło ją widać Ale jeśli jest tak, że nie trzeba modyfikować kompa aby halogenki działały to mogę je sobie sam założyć Mam tylko ostatnie pytanie. Trzeba poprowadzić wiązkę elektryczną ale skąd? Poczytam jeszcze rave, może dojdę co i jak ale może potrafiłbyś powiedzieć tak obrazowo jak dla małpy co gdzie wetknąć
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 16:23
Na pewno są montowane halogeny przy BCU low line i wyświetlaczu normalnym (bez komputera pokładowego). Zapala się wtedy osobna kontrolka włączonych halogenów przednich - do tylnych jest ta którą masz. Kontrolkę na wyświetlaczu musisz mieć. Sprawdź czy masz tam żarówkę. Możesz też zrobić test wyświetlaczy/liczników opisany na Forum i zobaczysz czy masz tam sprawną żarówkę. Podczas testu zapalają się wszystkie możliwe kontrolki, nawet tego czego nie ma na wyposażeniu. Szukaj test OBC w R75.
Czy coś trzeba uruchamiać testbookiem - nie wiem. Mój typ tak miał "od początku".
POMOCY!!!! Założyłem halogeny według tego co jest napisane wrave i niestety nie działa. Nie wiem gdzie mam szukać przyczyny. Bezpieczniki koło pasażera sprawne, przekaźnik dobry, włącznik halogenów chyba też bo zapala się kontrolka halogenów... Niestety nie dostają prądu. Według co jest w rave pod puszką z bezpiecznikami w silniku jest taka podłuzna, 6-parowa kostka. Do niej trzeba podpiąć plus od halogenów. Niestety nie ma niej prądu na 6 pinie. Przerabiał może ktos ten problem?????
Problem rozwiązałem sam Okazało się, że nie chodzi o tą kostkę. Montując samemu halogeny i postepując według tego co jest w rave na pewno wszystko bedzie działać. Ja zamiast podmianki przedniego panelu z włącznikami halogenów i swiateł wymieniłem cały włącznik (tzn całe to duże pudło). To był błąd. Należało wymienić sam panel przedni z tego włącznika trzymający się na dwóch zatrzaskach. Zrobiłem to i działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum