Wysłany: Pon Gru 17, 2007 11:10 Program do archiwizacji zdjęć
Witam,
Poszukuję programu do archiwizacji zdjęć. Chciałbym, aby posiadał taką funkcjonalność:
1. Miniaturki zdjęć na komputerze (oryginalne fotki na zewnętrznym nośniku np. DVD)
2. Opisy folderów w plikach tekstowych (na nośniku zewnętrznym - tym samym co fotki)
3. Możliwość grupowania zdjęć (przypisywania zdjęć do określonych kategorii - flagi, markery, znaczniki - różnie jest to nazywane)
Czy znacie taki program lub macie lepszy pomysł na archiwizację zdjęć?
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 11:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Picassa jest OK, ale do oglądania i ewentualnego segregowania zdjęć. Ma jednak podstawą wadę - nie robi miniaturek i nie archiwizuje oryginału. Ja chcę. żeby program zrobił miniaturkę i informował na której płycie DVD (czy innym nośniku) jest oryginał.
Poza tym Picassa nie obsługuje polskich znaków w opisach folderów...
Pozdrawiam!
Zaglądałem tam i klika testowałem ... w każdym czegoś brak :-( , wszystkiego co jest w necie nie sposób sprawdzić. Myślałem, że może coś znacie..
Miniaturki zdjęć i archiwizację robi bardzo dużo programów. Generalnie problem (dla mnie) leży w opisach zdjęć/folderów - większość programów ma własne bazy danych, więc za kilka/kilkanaście lat, jak będę po raz kolejny zmieniał komputer/system operacyjny - może być problem z dostępem do tych danych. Z tego powodu szukam programu, który będzie opisy trzymał w plikach tekstowych.
Azazel85 napisał/a:
A ten program, na Fakturę ma być, czy niekoniecznie... ?
A to zależy jak wysoka będzie ta Faktura .
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum