Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 10:42 [R620] Turbinka
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam!!! pare dni temu napekła mi mała gumowa rurka ktora łączy turbine z tymi metalowymi rurami co ida na silniku. I teraz strasznie syczy jak jedziemy powyzej 2tys. Po tym mozna poznac ze chyba wszystko pompuje itd, ale to juz druga rurka ktora mi pekla! jaka moze byc przyczyna? czy poprostu kupilem jakas podrobke? I moje jeszcze jedno pytanie, czy nic sie z turbinka nie stanie, i czy nie trzeba wymianiac jakiegos czujnika po wymianie tego węża??
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam Mateusz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 13:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 10:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To jakaś badziewna musiała być. Masz na myśli pewnie taki "lejek" gumowy. Z turbinką nic się nie stanie, tyle, że nie będziesz miał fullpałera, bo powietrze zamiast w silnik idzie w "gwizdek". Można by ewentualnie sprawdzić jakie masz ciśnienie doładowania i czy ten "tłoczek" regulujący pracę turbiny jest OK. Silnik jest zabezpieczony przed zbyt wysokim ciśnieniem doładowania. Jeśli zostanie przekroczone, to komp powinien zareagować zapaleniem "check engine" i przejściem w tryb awaryjny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum