Wysłany: Nie Gru 16, 2007 20:47 [R416] Problem ze skrzynią biegów!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam duży problem a mianowicie jechałem samochodem i w pewnym momencie zauważyłem ze cos dziwnego się stało. wajha od biegów była tylko na poziomie biegów 3 i 4i jeszcze 5 wchodziła. Wogóle nie chciała sie przesunąć w lewo strone na biegi 1 i 2. tak jakby sie skrzynia przesuneła czy coś innego. A dodam jeszcze że stało to się bez żadnej stłuczki i wogóle nie było słychać żadnego warkotu, cisza. W jedym momencie jest dobrze a za chwile już się stało. Proszę o pomoc bo nie wiem co robić, czym to moze być spowodowane?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 19:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 16, 2007 20:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 10:00
okazało się że problemem było kulka która wyskoczyła z jakiegoś drążka. wsadziłem ją ale wydaje mi się, że ta kulka jest wyrobiona. ma ktoś może jakiś schemat jak wyciągnąc ten drążek? bo nie wiem czy sam dam rade?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 18:56
Rave, to instrukcja serwisowa MG Rover (w wersji angielskiej niestety), do pobrania z naszej strony klubowej. Zróbmy tak, nie będę się tu bawił w dobrego krasnoludka i podawał Ci wszystkiego na tacy , za to zadam Ci zadanko domowe - przeszukaj stronę klubową oraz forum (poczytaj FAQ, użyj funkcji "szukaj" itd.) i dowiesz się wszystkiego na temat Rave - co to jest, gdzie to znaleźć, jak uruchomić. Powodzenia .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum