na taką dolegliwość są dwie rady:
1. rękawiczki
2. zamknięcie nawiewu świeżego powietrza (ten na niebiesko oznaczony suwak pomiędzy kropką, a ludzikiem)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
U mnie jest podobnie ale tak jak napisał giewu, Ludzika robisz na biało (nie mylić że na szaro ) a jeszcze można przełączyć nawiew na pozycję "na twarz i na nogi" a nie na szyby jak to zazwyczaj spotykam w autach. Poza tym posiadasz klekociq tak więc on potrzebuje trochę czasu na nagrzanie - ale te spalanie na trasie ehh marzenie.
Dzisiaj odkryłem, że zamykając kratkę pod szybą powietrze jest kierowane na środkową kratkę i wreszcie czuć jakiś nawiew:) oczywiście przełączenie nawiewu "na twarz i nogi" a najlepiej na "na twarz" obowiązkowe:)
tak zgadza się, bo tam idzie nawiew jednym tunelem, i jak klapka jest całkiem otwarta, to do niej idzie bardziej, i dmucha górą w pasażerów z tyłu
ja trzymam tak pół na pół i jest ok
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 115 Skąd: Książ Wielki
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 12:47
buziaczek0807 napisał/a:
Jak w temaciez centralnego nawiewu nad radiem ciągle dmucha zimne powietrze
Hej, w moim R jest dokładnie to samo
Generalnie auto nagrzewa się dość szybko i z bocznych nawiewów leci ciepłe powietrze, a centrala stale (nawet po długiej jezdzie) wieje zimnem (nawiew świeżego powietrza mam w pozycji "na dół" czyli widoczny jest ludzik z białą strzałką).
Zastanawiam się czy da się to naprawić?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
TAk jak pisałem powyżej Ludzika robisz na biało przełączyć nawiew na pozycję "na twarz i na nogi i wszystko powinno działać. W innych pozycjach wieje zimnem. Tak to jest pomyślane chyba.
Czasami warto poczytać instrukcję obsługi Dokładnie opisane są ustawienia nawiewów.
Uprzedzam pytanie o dostępność instrukcji do R400 po polsku -
http://instrukcje.elektro...hp?d_start=1000
albo na stronie klubowej niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum