Ja nie mam pojęcia, ale pamiętam, że ktoś kiedyś podawał link do instrukcji serwisowych LAND ROVER, coś jak RAVE dla ROVERków (i chyba też się to RAVE nazywa).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pierwszy krok to demontaż narożnika z głośnikiem wysokotonowym, trzyma się tylko na jednej spince (w górnym rogu) i dwóch haczykach które zachodzą za tapicerkę,
a następnie: trzy śruby, jedna przy klamce i dwie przy uchwycie/rączce do trzaskania
I teraz zaczynają się schody, z tego co zauważyłem to spinki są niemal jednorazowe, (są klejone do tapicerki) próbuj delikatnie podważać w miejscach w których przytrzymują tapicerkę do drzwi ... i już
U mnie ktoś się już za to zabrał przede mną i mam połowę poobrywanych mocowań
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 21:48
Na początek napisz ilu drzwiowego masz to jest róznica , w 3 drzwiowym wystarczy zdemontować górną część tapicerki przykręconej na śruby typu Torx , a w 5 drzwiowym treba zdjąć całą tapicerkę/boczek tak jak napisał Artur trzeba zdemontować trójkąt z głośnikiem sopranowym , jedna śrubka w klamce wew. wyjąć zaślepkę rączki do zamykania tam są dwa wkręty następnie wkręty wokół kieszeni dolnej i jeden schowany pod plastikiem przy uchwycie do butelki/kubka.Wciski są demontowalne ,jak zdejmiesz boczek to zostaną przy drzwiach przed montażem wyjmij je z drzwi i pozakładaj na tapicerkę.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum