Wysłany: Pon Lip 09, 2007 14:37 [R620] Lampa przednia - jak odróżnic EN od EU
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Zdecydowałem się na ten dział, bo nurtuje mnie pytanie:
Jak odróżnić bez podłączania lampę europejską od angielskiej.
w FAQ technicznym, archiwum i nie znalazłem.
aaa...i jeszcze to :KLIK
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 18:09, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 14:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pon Lip 09, 2007 3:45 pm ]
To info o strzałkach tam jest chyba nie do końca akuratne, bo ja mam chyba strzałki <-- na lampach.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 14:53
piter34 napisał/a:
To oczywiście czytałeś?
oczywiście....że mi umknęło
piter34 napisał/a:
To info o strzałkach tam jest chyba nie do końca akuratne, bo ja mam chyba strzałki <-- na lampach.
Czyli burzy teorię: "nie ma strzałek - można brać" - zostaje tylko liczyć na dopuszczenie w krajach o ruchu (normalnym )prawostronnym, czyli np.E1
Dobrze myślę ?
Czyli burzy teorię: "nie ma strzałek - można brać" - zostaje tylko liczyć na dopuszczenie w krajach o ruchu (normalnym )prawostronnym, czyli np.E1
Dobrze myślę ?
Ja zobaczę na swoje lampy, ale teraz jest w Kraku ulewa mała.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 19:00
piter34 napisał/a:
teraz jest w Kraku ulewa mała
Witamy w klubie - u mnie też leje - a chciałem się też przyjrzeć moim reflektorom
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 36 Skąd: Koszalin
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 20:46
Ja muszę w tym miejscu iść w zaparte i zgodzić się z teorią o strzałkach. Na szkłach mojego R400 są po 3 strzałki, jednak ta środkowa daję info o tym do jakiego ruchu jest przeznaczona. W hondzie też tak miałem. Jeżeli strzałki wskazują w stronę inną niż w prawą to na 99% autko było bite a wstawianie lamp z wersji ang jest popularne ponieważ te części na szrotach jest po prostu tanie...
Witam ja sam już nie wiem co myslec o tych strzałkach dziś załozyłem reflektor w moim roverku i byłem pewny że to wersja europejska (--> E1) a tymczasem świeci w kosmos
Co do tych oznaczeń na reflektorach to byłbym ostrożny.
Ja mam oznaczenie E2, czyli wychodzi na to, że to produkt francuski, a reflektory są przystosowane do ruchu lewostronnego, więc według mnie to tylko oznaczenie kraju producenta, a nie przeznaczenia
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 15:58
właśnie trzeba na to uwagę zwrócić , ponieważ znak E to znak homologacji produktu dawany producentowi danej części , informuje gdzie został wytworzony produkt , a nie gdzie ma być stosowany.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
ja niestety kupilem reflektor angielski na gieldzie... da sie to naprawic, bo jedyny element angielski to plastikowa wkladka w reflektorze, tylko trzeba go rozpolowic... a to juz problem bo jest uszczelniony sylikonem..
mowa o 400...
przyjrzalem sie obu reflektorom (angielski i europejski)
sprawa nastepujaca jesli chodzi o R400!!
u nas lewy reflektor swieci blizej niz prawy, zeby nie oslepiac nadjezdzajacego z naprzeciwka samochodu...
w anglii jest odwrotnie, dlatego jak kupowalem fure to miala ona nakladke na prawym reflektorze (oryginalna Rover'oska, bo fura europejska LHD)
roznica polega na tym wkladkach wewnatrz reflektorów
jak patrzymy na samochod od przodu
(kropki sa zamiast spacji bo mozna zrobic tylko jedna... sugerujcie sie liniami)
i tak jak są lampki europejskie to diagności kręcą nosami bo jakieś dziury po środku widza.dopiero jak dalej odstawią przyrząd to jest ok.już ze 2 razy tak miałem na badaniach diagn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum