Mam pewien problemik w moim nowo zakupionym rowerku otoz :
od predkości ok 80km/h zaczyna mi cos huczec w prawym kole... huczenie sie nasila tak do ok 130km/h. Huczenie jest takie " wow wow wow "
Zbierznosc ok, opony ok, kierownica raczej nie szarpie....
Podejrzewam ze to moze byc łożysko... a wy co sądzicie?? jesli łożysko to ile orientacyjnie kosztuje?? jest pojedyncze czy podwojne?? a moze to poloska??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 16:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale zanim zamówisz, ustał z mechanikiem, że to na pewno to.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Zadzwoń do Tomateam i porozmawiaj - Tomi stara się zawsze dobrać najlepszą opcję.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 22:15
Takie "wow wow" to i ja miałem. T^eż myślałem, że łożysko ale mechanik stwierdził, że nie ( nic nie było słychać kręcąc kołem na podnośniku). Potem zmieniłem kapcie na zimowe i ucichło. No i letnie opony wizualnie wydają się być ok.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Mozesz spróbowac zamienic opony stronami albo osiami. A najlepiej, jak masz mozliwość, to załóż na próbę inne "kapcie".
Mój znajomy mial podobny problem z tym, że u niego odgłosy było słychac od 60 km/h. Jeździł do salonu (auto było nowe - Opel Astra), sprawdzali go na każda stronę. A jak przyszła zima i przełozył autko na zimowe papucie, to... ucichło. Wyobrażacie sobie jego wściekłość? Autko kupił w salonie oddalonym o 80 km od domu...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum