Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam ponownie mam nadal problem ze swoim roverkiem wymieniłem już 4 termostat tym razem oryginał , przy zalaniu płynem i następnie cała procedura odpowietrzania była ok . tylko co jest ? jak auto stoi jest wszystko dobrze zaraz po wyjechaniu od mechanika wskażnik temperatury na max rośnie wentylator się władcza i przewody puchną a płun w zbiorniczku po sam korek jeśli ktoś miał taki sam problem to proszę o radę co jest z tym autem już drugi miesiąc się mecze , uszczelkę zmieniałem na pewno to nie ona proszę o pomoc.
Brt:
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 22:29, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Źle zmieniona uszczelka lub pęknięta głowica/blok.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 22:44
Proponuję sprawdzić drożność układu chłodzenia a w szczególności chłodnicy bo ja miałem zakamieniałą i miałem podobne objawy,tyle że mi bulgotało i ciśnienie wywalało płyn...
Przy okazji pisałeś o głowicy że była sprawdzana a Blok ślinika jak się ma
Jednak stawiam na tą samą diagnozę co u mnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Prawdopodobnie znalazłem problem , do nagrzewnicy idą dwa przewody połączone bajpasem mechanik wyją te przewody i stwierdził że w bajpasie jest dziura zrobiona przez zamarzniętą wcześniej wodę i wyrzucił je dał dwa oddzielne jakieś , ja wziąłem te przewody dla ciekawości rozciąłem bajpas okazało się że tam musi być otwór , jest zrobiony fabrycznie tylko poco ? nie wiem zamówiłem nowy i ciekawe po założeniu jak będzie ? napisze jak sprawdzę.
[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 19:50 ]
A morze ktoś wie co to daje ten otwór w bajpasie co idą dwa przewody do nagrzewnicy ? A morze już były posty na temat tego przewodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum