Typ: D Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, ostatnio przy wymianie rozrządu i filtrów itp itd mechanik dopatrzył się mojego problemu ze wspomaganiem tj. płyn mi uciekał strasznie. Powiedział że może być nieszczelność i jak to określił 'pouszczelniał tam gdzię się dało' ale płyn mimo wszystko się leje. Zasugerował mi wymiane pompy wspomagania. Powiedzcie czy lejąc jakiś płyn mogę to jeszcze odratować czy muszę tą pompe wymieniać? Czytałem już jakiś temat ale chyba to nie dotyczy mojego przypadku. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 20:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pompa może faktycznie wymagać regeneracji, lecz najpierw zobacz opaski metalowe na wężach przy zbiorniczku płynu wspomagania. Zobacz czy nie ma śladów wycieku na wspomnianych gumowych wężykach.
Ile mniej więcej ubywa Ci tego płynu ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Było zalane w piątek a w niedziele już było dużo poniżej minimum. Nie wiem czy sugestie tego człowieka brać na poważnie, bo on tam twierdzi że niby coś pouszczelniał ale jak on to robił to nie mam pojęcia. A ta pompa wspomagania to droga impreza nieprawdaż? A zregenerować to gdzie można i za ile coś takiego się robi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum