Witam w Nowym Roku
Ponieważ stare głośniki już od jakiegoś czasu pociesznie "pierdzą" wziąłem się za wymianę. Odkręciłem boczek przednich drzwi, a tam, zamocowany na trzech śrubach, dystans-obudowa z głośnikiem wbudowanym za pomocą kleju . Czy to było seryjnie montowane? Czy to się da rozebrać (ten nieszczęsny klej...) ?
Proszę o opinie zwłaszcza kogoś, kto się spotkał z takim cudem. Tak na oko trzyma porządnie, a całość sprawia solidne wrażenie, niestety membrama głośnika jest w strzępach. Może lepiej zamówić zwykłe dystanse, ale jak uchronić się np. przed wilgocią?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Radzil bym ci wyzucic te glosniki i te ala dystanse kup mdf i wyzynarka wytnij sobie odpowiednie otwory na nowe glosniki objedz pilnikiem. i juz masz porzadny dystans.
To co tu masz raczej wyglada mi na taki moze plastik ochronny czy cos! Ale niewiem!
Co do zabezpieczenia przed korozja niewiem nigdy tak nie robilem zostawialem normalnie mdf. Ale moze jakims lakierem pomalowac czy cos! Moze poczekajmy na wypowiedz jeszcze kogos!
Ja tam kupiłem dystanse z MDF na necie za 48 zł z wysyłką
przeplaciles najprosciej samemu i nie trzeba niczym tego zabezpieczac :
"Płyta MDF i HDF-są to produkty powstałe w wyniku sprasowania włókien drzewnych z dodatkiem organicznych związków łączących i utwardzających, w warunkach wysokiego ciśnienia i temperatury. Jest to materiał o jednorodnej gęstości i składzie surowcowym w całym przekroju, dzięki czemu posiada doskonałą obrabialność mechaniczną w procesie obróbki." Do nie drewno ze Ci spuchnie
No to nie mam zamiaru dłużej dłubać przy tym.
Jeszcze jedno; czy wystarczy coś w rodzaju "podkładki" z MDF, czy warto mieć jeszcze taki "tunelik" na głośniku; bo widziałem i takie dystanse na allegro?
Kolin, jakie ty masz? U kogo kupowałeś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum