Chyba troszkę nie ten dział... temat alufelg był szeroko omawiany w dziale tuning wizualny. sa nawet fotki samochodów, między innymi mojego Ja polecałbym 16" o et 45, opony 215 są fajniutkie, sam załozyłem dokładnie taki zestaw. Niestety ja mam et 35 więc opona nie wystaje poza zarys nadkola ale chlepie na drzwi (głównie przód). Fajnie się jeździ na takich szerokich oponkach, trzyma się drogi pazurami
Dokładnie te, TSW Black Ice. Kupowałem w hurtowni w Lublinie, komplet 1800zł w tym śruby montażowe i pierścienie centrujące. Jeden mail i nastepnego dnia kurier z felgami był u mnie. Szybko, fachowo i sprawnie. Sklep to alufelgi.pl.
czy lepiej to kwestia gustu. Opona 215 przy et 35 tak jak u mnie sprawia, że opona chlapie na drzwi. Mi podoba się, że koła delikatnie wystają, nie poza zarys błotnika patrząc od góry ale wystają dołem... tzn sylwetka autka jest taka, że błotnik dołem się zwęża i wystaje opona, u mnie ona wystaje tak zdecydowanie, z charakterkiem a autko od tyłu lub z przodu prezentuje sie efektownie bo to niby centymetr ale wygląda jakby rozstaw był większy Niestety tak jak mówię autko po każdej trasie trzeba myź bo drzwi uchlapane. Zrobie fotki jutro to wrzuce żebys zobaczył o czym mówię bo ciężko mi to wytłumaczyć.
Niestety nie mam pojęcia... ja zdałem sie na poradę fachowców z tej firmy, wysłałem markę i rocznik auta a oni dobrali mi felgi, śruby i pierścienie... Według mnie ET od 35 do 45 będzie bardzo dobre do tych opon.
Wygląd wyglądem,ale czy nie jest tak że im większe felgi tym więcej tracimy na komforcie?
Jak duży rozmiar felg waszym zdaniem można założyć żeby ładnie wyglądały i nie stracić na komforcie jazdy?
Pierwsze felgi, na pierwszym zdjeciu do tego auta wygladaja jak pajaki.
Drugie zdjecie, felgi od MG (sprychowe) tez jakos mnie kola w oczy
Najladniejsze felgi i najbardziej pasujace do tej bryly auta sa chyba te ktore pokazuje podpis Micena. Szukajac MG dla siebie tez zwracalem uwage na obrecze.
Oczywiscie wszystko jest rzecza gustu, ale tak jak sobie patrze z kolega na te obrazki opinie sie pokrywaja
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pierwsze felgi, na pierwszym zdjeciu do tego auta wygladaja jak pajaki.
Drugie zdjecie, felgi od MG (sprychowe) tez jakos mnie kola w oczy
Najladniejsze felgi i najbardziej pasujace do tej bryly auta sa chyba te ktore pokazuje podpis Micena. Szukajac MG dla siebie tez zwracalem uwage na obrecze.
Oczywiscie wszystko jest rzecza gustu, ale tak jak sobie patrze z kolega na te obrazki opinie sie pokrywaja
Myślę, że 16cali to optymalny wybór jeśli chodzi o relację między wyglądem a komfortem jazdy. U mnie czuć różnicę, każdy dołek bardziej czuję nizn na 15 calowych. Jeśli o mnie chodzi to felgi szprychowe najbardziej pasują do roverka, 10 szprych to max. Ale to moja opinia... jak ktoś lubi 5 ramienne felgi takie jak większość w glofach ma to niech tam sobie zakłada, ja tam wole moje pająki
MaRkA'owy ZT na 18" wygląda świetnie i bardzo fajnie się prowadzi (dla mnie komfort wystarczający - nie lubię kanapowatej charakterystyki zawieszenia ), ale oczywiście niestety kapcie tanie nie sa
Słuchajcie,w tym tygodniu będę kupował felgi i nie wiem w końcu czy zdecydować się na 16 czy większe,czy może kupic jednak 15 ?
Mogę wybierać w rozmiarze,ponieważ i tak będę musiał kupić nowe opony letnie do tego.
To co wybrać?
Jak na razie zastanawiam się nad tymi 16:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum