Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam mam problem z wycieraczkami ,pewnie gdzieś dostała się woda i robi zwarcie ,wycieraczki same pracują ,nawet jak zgaszony silnik i wyjęty kluczyk , po jakimś czasie same przestają wycierać i stoją w miejscu do póki znów nie ruszę tej wajchy co robić?
_________________ DZIEKUJE I POZDRAWIAM MANIEK
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 00:54, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 12:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Samo Ci się to zrobiło, czy może coś majstrowałeś przy aucie?
Skoro same pracują to przekaźniki R1 i R3 w komorze silnika muszą dostawać masę. Może rzeczywiście jakieś kabelki zamokły. Sprawdź to co pisze Brt.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
tak samo mi sie to zrobiło, może to przez ten śnieg który zalegał na tej kratce wentylacyjnej od wlotu powietrza , ja nic nie majstrowałem
[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 17:37 ]
jutro sprawdzę ten przekażnik , ciekawe ile kosztuje ? taki przekażnik
[ Dodano: Czw Sty 10, 2008 09:20 ]
sprawdzałem dzis te wycieraczki i działają normalnie ,patrzyłem na przekażniki to sucho ,ale myslę że to na przewodach które idą od skrzynki z bezpiecznikami coś się przetarło albo coś bo cała wiązka jest na wierzchu i jak z dołu chlapie woda to robi zwarcie . może tak być?
myslę że to na przewodach które idą od skrzynki z bezpiecznikami coś się przetarło albo coś bo cała wiązka jest na wierzchu i jak z dołu chlapie woda to robi zwarcie . może tak być?
Skoro teraz jest wszystko OK, to najprawdopodobniej właśnie woda daje się we znaki. Dlaczego Ci z dołu chlapie - nie masz osłony dolnej silnika?
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum