Witam ponownie. Panowie nie wiem co sie dzieje ale gdy wlaczam spryskiwacz tylnej szyby płyn nie leci mimo to ze w ukladze sie znajduje... Czym to moze byc spowodowane??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 18:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 18:35
Mimo, że nie jestem Pan napiszę
Po 1 tematów o tym było mnóstwo, dość popularna usterka, sama miałam ten problem więc wystarczy wklepać w wyszukiwarkę
A tak na szybko zobacz czy jak pryskasz płyn nie kapie np pod kołem, bo u mnie był po prostu wężyk pęknięty.
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 18:41
sorry ale nie znalazłem podobnego tematu... Wlasnie wrocilem z małego lasu i sprawdzilem czy nie kapie spod zderzaka badz obok koła.... Noi jak sie okazalo to kapie z obydwu stron zderzaka. Jak sie zabierac do roboty zeby dostac sie do tego wezyka bo moze on albo pekl albo spadl z dyszy... Prosze o pomoc
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 20:55
no tak przeczytalem wszystkie te podane tamaty ale w dalszym momencie nie wiem jak to naprawic... ZOUZA- Kapie mi spod zderzaka płyn jak sie do tego zabraC?? prosze o pomoc
Najprościej na świecie - po nitce do kłębka
Sprawdzasz tylną klapę, czy wężyk się nie odłączył od dyszy - 5%
jeżeli OK, to przepust gumowy przy lewym zawiasie klapy - 99% tam będzie wężyk dziurawy/przerwany.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 21:31
BRT fakt zapomniałem o stronie klubowej..... BRT może jakiegoś linka do technicznego FAQ i umieść na forum tylko tak żeby każdy zauważył....
Poza tym mam dwa R2xx i w każdym bez forum poradziłem sobie z tylnym spryskiwaczem, wystarczy tylko niewielki przejaw inteligencji
jak będę mail trochę czasu to zorbie dokładny opis czyszczenia tylnego spryskiwacza razem z fotkami i dokładnym opisem krok po kroku, a także gdzie najczęściej jest uszkodzony wężyk ....
Chester, takie ogromne wyskakujące okno przy kazdym nowym poście w Usterkach chyba tylko by pomogło
kaligula797, walcz i daj znać jak poszło a w wolnej chwili poczytaj resztę strony klubowej
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 21:38
ja dopiero po ok m-cu znalazlem tą strone bo nie mogłem sobie poradzić z jedna usterką ... a tak to wszystko biorąc na chłopski rozum robiłem przecież zasada działania sie nie zmienia tylko umiejscowienie no i marka autka.....
BRT najlepiej żeby to okno zamykało się jedynie po kliknięciu i przeczytaniu FAQ....(marzenia)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum