Chodzi o zmianę wyprzedzenia zapłonu - podobno LPG stukowo zachowuje się jak benzyna 110 oktanów, w związku z czym może być większe wyprzedzenie zapłonu.
Tak mi się coś kojarzy - tłumaczył mi to mechanik w aspekcie FSO 125p i instalacji I gen.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Chodzi o zmianę wyprzedzenia zapłonu - podobno LPG stukowo zachowuje się jak benzyna 110 oktanów, w związku z czym może być większe wyprzedzenie zapłonu.
Jasne, znam temat. Zadając pytanie oczekiwałem odpowiedzi w stylu "lepsza dynamika".
Uważam, że zamiast wydziwiać z wariatorami lepiej doinwestować w jakiś inny sposób w bezpieczeństwo czynne.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Zadając pytanie oczekiwałem odpowiedzi w stylu "lepsza dynamika".
Uważam, że zamiast wydziwiać z wariatorami lepiej doinwestować w jakiś inny sposób w bezpieczeństwo czynne.
No przecież o to chodzi, nie?
Wariator daje lepszą dynamikę, więc zwiększa bezpieczeństwo czynne - sam sobie piter odpowiedziałeś.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 22:10
piter34 napisał/a:
maciej napisał/a:
Jasne, znam temat. Zadając pytanie oczekiwałem odpowiedzi w stylu "lepsza dynamika".
Ja bym raczej wykonał konwersję instalacji II gen na IV gen.
Ja bym raczej wykonał konwersję instalacji II gen na IV gen.
To jasne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum