Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 13:07 [R 200 1.4 8V 99'] Ubytek plynu chlodniczego! Pompa wody?
Witam!
Zauwazylem dosc spory ubytek plynu chlodniczego w moim aucie! Zaniepokoilem sie bardzo o HGF! Ale... ani sladu oleju w zbiorniczku wyrownawczym, ani sladu plynu na bagnecie poziomu oleju! No to zaczalem szukac wyciekow, sprawdzilem cala instalacje no i moja uwage przykul wyciek tuz obok miski olejowej, znad kola walu! Ponizej foto! Wydaje mi sie ze to pompa wody zaczela puszczac, a Wy co myslicie? Po zakupie (miesiac temu) jeszcze nie wymienilem rozrzadu tylko rolke bo mi sruba mocujaca silnik zlamala sie przy wykrecaniu ale to juz inna historia!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 13:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 13:51
doleje troche plynu i moge bezproblemu jeszcze na tym jezdziec prawda?? przynajmniej po nowa pompe do sklepu, raz do szkoly, na zakupy i do mechanika?? Czy lepiej nie, bo moze cos dalej pasc?
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 13:58
ash napisał/a:
doleje troche plynu i moge bezproblemu jeszcze na tym jezdziec prawda?? przynajmniej po nowa pompe do sklepu, raz do szkoly, na zakupy i do mechanika?? Czy lepiej nie, bo moze cos dalej pasc?
Płynu możesz dolewać ale ryzykujesz tym że, jak szczeli pasek to będą frytki z silnika
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum