Wysłany: Pon Sty 14, 2008 11:04 [R620] Problem ze zbiornikiem spryskiwacza
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich
Mam pytanie jak mam sie dostac do zbiornika spryskiwacza? Nie dziala mi i z tego co widze kabel jest urwany a bez niego nie da sie jezdzic
Zdjąlem koło, nadkole, odkrecilem 2 śróby i jest chyba jeszcze jedna ale nie moge sie do niej dostac bo prawdopodobnie jest pod zderzakiem
Czy musze ściągać zderzak?
Pozdro Mirek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 18:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 11:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeczytaj zasady tego kącika i zmień temat na zgodny z nimi (użyj przycisku "Edytuj" przy pierwszym poście w tym temacie) - to pozwoli łatwiej znaleźć Twój temat osobom znającym się na Twoim modelu - niektórzy zaglądają tylko do tematów dotyczących modelu, na którym się znają.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
po pierwsze popraw temat na zgodny z zasadami
po drugie skoro kabelek jest przerwany, to chyba wystarczy odczepić kostkę od pompki, a nie koniecznie cały zbiorniczek demontować
a żeby go zdemontować to owszem trzeba zdjąć zderzak
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja już nie pamiętam, ale czy nie łatwiej odkręcić nadkole i dostać się od strony koła (nie pamiętam z której strony jest ta wtyczka - jęsli od strony koła, to powinno być łatwiej tak).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie trzeba zdejmować żadnego zderzaka!!! Zdejmij nadkole od strony kierowcy i masz tam cały zbiorniczek mocowany na 3 śruby, pompa spryskwiacza jest na wcisk i na pompce masz wtyczke a na dole otwór na wężyk... 3 śróbe masz z tyłu w strone zderzak, wymacaj ją ręką, włóż grzechotkę 1/2 i kręć... Tylko po co cały zbiorniczek zwalać to nie wiem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum