Wysłany: Pon Sty 14, 2008 00:38 [R400] Brak świateł cofania. Jakie świece?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam!
Mam taki problem w swoim samochodzie.
Nie działają mi światła cofnia. Żarówki są na 100% sprawne a mimio to na wstecznym biegu nie mam żadnych świateł. Jak sobie z tym poradzić?
No i chciałem wymienić świece. Mój silnik to 1.6 16v z 98 roku. Co polecicie?
Pozdro!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 18:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 00:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
świece to NGK bkr6e (28) dobre i tanie
jeśli chodzi o wsteczny to 99% czujnik w skrzyni (jest tuż obok tego śmiesznego plastikowego odpowietrznika ) koszt jakieś 30 plnów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
a jak jest z tym czujnikiem? nie mam warsztatu, garazu ani konkretnego pojęcia na temat skrzyni biegów. dam rade to sam zrobić? jeżeli tak to w jaki sposób?
dasz radę
potrzebujesz klucz taki jak do świec, tylko 23 -najlepiej rurowy(dostępny w każdym hipermarkiecie )
kupujesz czujnik (na 100% dostaniesz dobry u Tomiego (http://www.tomateam.pl) ale spytaj, bo wystawione ma tylko oryginały, a także w intercarsie, focie i innych takich) zdejmujesz kostkę (czujnik jest poniżej filtra powietrza ale za nim wkręcony pionowo w skrzynię), wykręcasz w lewo, wkręcasz w prawo, podłączasz kostkę i już
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jezeli bedziesz potrzebował takiego czujnika kolego to zapraszam do mnie.Mam oryginał.Używany ale w idealnym stanie i 100% sprawny.Co do ceny napewno sie dogadamy.
barti271@wp.pl
Gadu Gadu 315453
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum