Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam ponownie mam nadzieje z e w jakis sposób bedziecie mi potrafili pomoc a mianowicie od niedawna gdy silnik jest zimny cos mi halasuje ( tak jakby buczy) przy skrecie kierownica ... Po 5-10min czyli jak juz sie go rozgrzeje jest ok ...Czy to moze byc cos ze wspomaganiem plyny wszystkie sa wiec ... A moze to przegłub??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 22:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 17:39
Czy halas zalezy od nagrzania silnika czy od przejechanego dystansu? Czy buczy przy skrecie kierownica na postoju czy przy skrecaniu autem w ruchu? Jesli w ruchu to obstawiam przegub (sam to w podobny sposob przezywalem). Ale zanim wymienisz sprawdz dokrecenia i stan oslon. Zeznawaj jasniej "a w jakis sposob bedziemy potrafili pomoc". Jesli ten przgub od niedawna stuka to zapewne jeszcze pojezdzisz na nim (bez gwarancji).
A wiec ten halas jest zalezne od nagrazania silnika przy odpaleniu np po nocy (buczy) w postoju rowniez jak skrecamy kierownice jest ten halas...Z jednej strony nie wydaje mi sie ze to jest przegłub poniewaz on tak naprawde nie stuka tylko to jest takie głosniejsze "buczenie" im wiecej skrece kierownice tym bardziej halasuje min. w postoju ale rowniez jadac...Po krotkim czasie ok 5 min. gdy auto sie w miare nagrzeje przestaje to byc slyszalene i auko jezdzi bez zadnych problemów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum