Witam.
mam kilka pytan.....
otoż czy gdzies w internecie jest jakis opis dotyczacy wymiany rozrzadu w roverze?
druga sprawa..... chodzi mi o ogolna instrukcje do samochodu....jest takie cos ?
olej.....jaki najlepszy byłby to tego rover?
no i na koniec .....
w kazdym kole mam jedna srube tzw. złodziejke ktora uniemozliwia odkrecenie koła złodziejowi..... czy do takiej sruby mozna kupic klucz i jak on w ogole sie nazywa?....bo jak złapie kapcia to umarl w butach...nie odkrece takiej sruby zwykłym kluczem
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 13:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Instrukcja jest TU ściągasz RAVE tam jest wszystko ....
ale nie ma do mojego modelu....
Chester napisał/a:
A tak na marginesie czemu nie szukałeś w technicznym FAQ dostępnym na roverki.pl Tam jest wszystko !???
no własnie tam nic nie ma co by mnie interesowało... oporcz oleju [wczesniej nie zauwazyłem]
Chester napisał/a:
A co do klucza to jeśli nie masz oryginalnego to nic nie zrobisz
czyli nie mozna takiego nigdzie kupic? bo moj rover jest na alusach i stoi pod blokiem, wiec wolałbym miec te złodziejki niz normlane sruby zamiast ich
mam taki klucz ale nie wiem czy będzie pasował bo nacięcia były robione pod rożnymi kątami.
Poza tym odradzam używania takiego klucza na dłuższą metę z tego względu iż jest to bardzo słaba i beznadziejna konstrukcja.
Po prostu odkręć i kup dobry zestaw nakrętek zabezpieczających i wtedy nie będziesz miał więcej problemów.
Wiem to z autopsji.
Rave na pewno będzie odpowiedni.
Olej 10W40 półsyntetyk dobrej marki - taki jest zalecany.
Ja leje 5w50 ale ten w twoim przypadku może okazać się zbyt rzadki.
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 15:35
w RAVE jest wszystko tylko trzeba poszukać jest tam opis od wszystkich roverków serii 200 te auta nie różnią się między sobą niczym oprócz numeru i silników, dla przykładu mam dwa roverki jeden 220 SDi, a drugi 200 SDi i poza nr nie różnią się niczym także ściągaj RAVE i szukaj czego potrzebujesz dla pomocy w powiem Ci żebyś opisów szukał dla silników serii K 1.4 16V
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 15:55
ten drugi ... ja już nie pamiętam nawet który ściagałem...
W RAVE jest wszystko opisane po angielsku ale jest z obrazkami od wymiany żarówki przez schematy elektryczne skończywszy na wymianie części karoserii tylko trzeba odpowiednią zakładkę otworzyć powoli dojdziesz do wszystkiego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum