Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:42 [R 200 1.4 8V 99'] Znowu układ chłodzenia:/
Witam!
Ostatnio ubylo mi plynu chlodniczego, zauwazylem wyciek z pompy i bezzastanowienia wczoraj wymienilem pompe i caly rozrzad! Dzis jak wrocilem z miasta zobaczylem pare z silnika Otworzylem maske a tam znow wyciek tyle ze z weza tuz zaraz jak wychodzi z silnika. Wiec docisnalem klamerke, dolalem plynu i zagrzalem auto! Przestal wyciekac. Mam nadzieje, ze bedzie juz ok. Ale moje zainteresowanie wzbudzil wiatrak od chlodnicy, a mianowicie wogole sie nie wlacza. Temperature trzyma silnik ponizej polowy skali a wiatraka nigdy odkad mam auto nie slyszalem. Co z nim nie tak?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jesli jest zimno na dworze to moj osiaga polowe temeperatury i sie nie wlacza wiatrak. dopiero kiedy termostat posci na chlodnice i sie zagrzeje to sie wlacza
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 19:02
Przy tych temperaturach które mamy nie włączy się tobie wentylator , przy tych silnikach wentylator włącza się powyżej 100 stopni
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 21:17
Czyli wiatrak rozumiem bedzie sie uruchamial ale latem tak? W sumie temperatura nie rosnie wyzej niz polowe ale wciaz mam obawy czy wszystko dziala ok. Pompe wymienilem a i tak dzis mi opaska puscila, nie wiem co sie dzieje!
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 14:45
Znalazlem kolejny wyciek! Mam nadzieje, ze ostatni! Cieknie z dolnego czujnika temperatury (tego co podaje do wskazowki na desce). Sam czujnik jest sprawny ale jest caly mokry od plynu i kapie! Czy musze dokupowac caly ten czujnik czy mozna dokupic sama jakas uszczelke?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum