Wysłany: Pią Sty 25, 2008 14:51 [ 214 i 75 KM ] CZY DA SIE TO JAKOSC ROZBUJAC ?
Na wstepie Siema wszystkim!!! Mam pytanko ,czy da sie jakos w normalny sposob poprawic osiagi 214i ( 75 km) ? Nie mowie o " cudownych " stozkach czy tlumnikach ?
Chodzi mi o przyrost o jakies 10 km .
Prosze o rady
PS: Cena tez gra role ....
PS :SWAP 1.4 Si .... cena calkowita ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 14:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 15:28
nie oplaca sie swapowac 1.4i bo zaduzo z tego nie wyciagniesz no chyba ze masz duuzy zapas funduszy to jakies turbo albo wogole cos z silnikiem podłubac, a swap na 1.4 16v 103 km to zaduze koszta lepiej sprzedaj tego roverka i dolozysz troche kup 214si 1.4 16v 103hp jest frajda z jazdy albo jak juz to prawie ceny sa te same roverka 200Vi 1.8vvc 145km napewno daje radoche z jazdy, ja sie przymierzam do roverka Vi moze sie uda w tym roku
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:20
Ja bym zmienił silnik na 1.6 16v. Koszt z wymianą około 2tys (zrobiłem tak w swoim) autko jechalo naprawdę super i wszystko było ok. Jeżeli chodzi o zmianę auta i kupno takie z silnikiem 1.6 to należy się zastanowić bo nie wiadomo na co się trafi. Swoje znasz pod względem blachy, zawieszenia itp. Może być tak że kupisz innego i na dzień dobry coś sie urodzi. Używany silnik zawsze można sprawdzić poza tym dają gwarancję rozruchową na około miesiąc. No cóż: ryzyk fizyk, ja zaryzykowałem i było super. Jednak dodam że go sprzedałem (był taki śliczny) i obecnie mam moje cudo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum