Wysłany: Nie Sty 27, 2008 19:50 [Freelander] Freelander traci moc.
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam jestem nowym użytkownikiem forum. Chciałbym zapytać o problem jaki mnie dopadł dwa dni temu i który nie wiem jak ugryźć. Mianowicie posiadam Freelandera 2001 rok TD4 i przy osiagnieciu predkości 110km/h nagle traci moc cos w rodzaju ,,kagańca" lub wyłanczania sie turbiny. Po zwolnieniu i zredukowaniu biegu problem cały czas istnieje. dopiero wyłaczenie zapłonu i uruchomienie ponowne silnika powoduje prawidłowy cykl aż do osiagniecia granicy 110 po czym moc ponownie spada i pedał gazu mozna wciskac i puszczac a samochód niestety nie przyspiesza. Czy ktoś może spotkał sie z podobnym problemem lub słyszał o podobnej sytuacji co może być tegoż przyczyną? z góry dziekuję za udzielenie porady. Pozdrawiam Kamil
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 15, 2010 19:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 20:11
Stały i częsty problem za długo byłoby się rozpisywać zadzwoń jutro to powiem co zrobić
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 20:28
Na tą usterkę składa sie parę czynników musiałbym znać szczegóły czy był robiony test komputerowy i czy cos wykazał jeżeli nie to mogę podać parę wskazówek które napewno rozwiażą ten problem , ale to naprawdę lepiej przekazać w rozmowie przez telefon.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum