Wysłany: Nie Sty 20, 2008 02:06 [R75] Problemy z dzwiami
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
nie wiem jak inni posiadacze 75 ale ja mam ciagle problemy z linkami klamek i juz mi sie pomysly skonczyly jak to naprawic kolejny raz.zazwyczaj to nie moge otworzyc drzwi od srodka , no i rozbieram tapicerke sciagam linke plastikowymi plombami lecz to po jakims czasie puszcza ni i znowu to samo. a ostatnio po wizycie rodzinki nie moge otworzyc drzwi tylnych od zewnatrz . czy istnieje jakas regulacja tego??? moze jakies domowe sposoby?
_________________ scrawl
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 18:39, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 02:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi zaczęła miesiąc temu baaaaaaaaardzo ciężko chodzić klamka zewnętrzna tylnich drzwi. Doszło do tego że ciągnąłem ją i wogule nie dało się otworzyć drzwi bo było czuć luz na klamce - tak jakby coś się urwało. Kupiłem WD 40 i dosłowie jak dotarło parę kropel to klamka ożyła i chodzi mega perfekt jak nówka . Cud? Niewiem ale spróbuj popsikać tym pieroństwem.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 18:22
witam,
pozwole sie podpiąć pod temat a dokladnie mam pytanie gdzie popsykac tym WD40? Mi tez na tyle klamki chodza z luzem, jak wolno ciągne to sie nie otworzą, musze szarpnąć mam rozebrac boczek drzwi i spryskac wszystko co sie da czy np spryskac klamke a moze zamek?
Pozdrowienia for all
Ja pociągnąłem za klamkę zewnętrzną (tak jak do otwierania drzwi) i tak ją trzymając napsikałem tam w możliwe miejsca WD40 . Pomogło mi momentalnie aż naprawdę się poważnie zdziwiłem. Nic nie rozbierałem.
Pewnie nie każdemu to pomoże,ale napewno coś można wskurać.
Powiem szczerze że dobrze byłoby się zaopatrzyć w jakiś olej/smar w sprayu - spodziewałbym się lepszych skutków.
witam,
pozwole sie podpiąć pod temat a dokladnie mam pytanie gdzie popsykac tym WD40? Mi tez na tyle klamki chodza z luzem, jak wolno ciągne to sie nie otworzą, musze szarpnąć mam rozebrac boczek drzwi i spryskac wszystko co sie da czy np spryskac klamke a moze zamek?
Pozdrowienia for all
Wszędzie !
Po prostu wszędzie - bez rozbierania - pod klamkę, w klamkę, w zamek, pod zamek, w mechanizm - całość ułatwia słomka zazwyczaj dostarczana do puszki.
Co prawna, lepszy od wd40 może być silikon w sprayu - ale ....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wd 40 na takie cos? moze i pomaga tylko trzeba by wziasc poprawke przez ile to bedzie dzialalo. najlepszy jest chyba teflon lub smar miedziany ("takie jakich uzywa sie przy hamulcach.
pozdrawiam
zazwyczaj to nie moge otworzyc drzwi od srodka , no i rozbieram tapicerke sciagam linke plastikowymi plombami lecz to po jakims czasie puszcza ni i znowu to samo.
Którą linkę naciągasz - tą co jest przymocowania do wewnętrznej klamki? Ona Ci się rozciągnęła? Nie czuć wtedy oporów na klamce?
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
no wlasnie ale co z wyciagnieta linka klamki wewnetrznej, da sie to jalos wyregulowac?
[ Dodano: Pią Lut 01, 2008 22:48 ]
no wlasnie awaria usunieta!!!! klameczki jak w mercedesie chodza, a ja chcialem drzwi rozbierac, troche wd i po sprawie, pozniej silikon kupie i po bolu.dzieki wszystkim za rady- pomyslec ze tesciowa oskarzylem, bo baba do duzego fiata przyzwyczajona i ciaga te wrota ze hej.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum