Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Macie może jakiś pomysł jak zlikwidować stukanie rygielków od drzwi? W czasie jazdy ta wystająca górna ich część drga,stukając lekko o tą chromowaną część,co na dłuższą mete staje się lekko uciążliwe.Mieliście też coś takiego?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 00:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 20:16
mielismy - raz z łokcia i przestaje a tak powaznie to naprawde podczas jazdy zaczął sie lekko tłuc (tylko od kierowcy mnie denerwował) , wiec ze najwygodniej bylo łokciem to szturchnąłem go i przestało po dziś dzień
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 110 Skąd: Krakow
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 23:11
Cholera mi tez cos brzeczy - ale przy drzwiach pasazera
Wydaje mi sie, ze to szyba - gdzies uszczelka nie dociska. Jak dopchne lokciem lub dociagne lekko do siebie drzwi - przestaje na chwile.. Generalnie najbardziej brzęczy jak klekot stoi na wolnych obrotach
Na razie jezdze... Ale denerwuje mnie to coraz bardziej. Taka uszczelke mozna jakos "odgiac" albo co? czy trzeba wymieniac?
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 18:34
Wyreguluj zaczep na słupku (wciągnij o milimetr do środka ) i po sprawie
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 17:44
Rada była ogólnie dla wszystkich ale szczególnie dla ernesto bo to w R75 częsty przypadek a co do zaczepu to chodzi o / rygiel zamka / czyli tą część na słupku przykręcaną na dwie śruby o którą ryglują/zamykają się drzwi (która wchodzi w zamek drzwi) pisząc o zaczepie na słupku myślałem że to będzie łatwiejsze do zrozumienia
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 22:59
jedyna napisał/a:
No i jak,ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym nieszczęsnym rygielkiem w drzwiach od strony kierowcy? Nikomu to nigdy nie brzęczało?
Przykleić drucik rygielka paskiem jakiejś taśmy materiałowej do blachy drzwi. Oczywiście miejsce styku taśmy z drucikiem musi być bez kleju (można coś nakleić, choćby i kawałek tej samej taśmy tylko stroną klejącą do klejącej). Cała idea polega na tym, żeby drucik nie latał luźno tylko był trochę napięty i powodował lekkie dociskanie rygielka do krawędzi otworu w boczku drzwi eliminując tym samym drgania.
No i jak,ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym nieszczęsnym rygielkiem w drzwiach od strony kierowcy? Nikomu to nigdy nie brzęczało?
Przykleić drucik rygielka paskiem jakiejś taśmy materiałowej do blachy drzwi. Oczywiście miejsce styku taśmy z drucikiem musi być bez kleju (można coś nakleić, choćby i kawałek tej samej taśmy tylko stroną klejącą do klejącej). Cała idea polega na tym, żeby drucik nie latał luźno tylko był trochę napięty i powodował lekkie dociskanie rygielka do krawędzi otworu w boczku drzwi eliminując tym samym drgania.
Rygielek nie drga w samym środku drzwi,tylko na samej końcówce,tej czarnej wystającej z drzwi
Rygielek nie drga w samym środku drzwi,tylko na samej końcówce,tej czarnej wystającej z drzwi
Tak, ale stosując sposób opisany przez thef'a eliminujesz drgania niżej - napinając naciąg - przez co przestaje ci grzechotać na wyjściu z boczków (drzwi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 10:31
Ja tylko dodam, że w wielu markach samochodów stosuje się coś takiego już przy pierwszym montażu. Używa się do tego pasek gąbki samoprzylepnej .
Dam-Kam napisał/a:
ale jak go docisniesz w srodku drzwi to bedzie naciskal na tą koncówke czarna wystającą z drzwi i nie bedzie mial loozu zeby tam latać
thef napisał/a:
Cała idea polega na tym, żeby drucik nie latał luźno tylko był trochę napięty i powodował lekkie dociskanie rygielka do krawędzi otworu w boczku drzwi eliminując tym samym drgania.
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 13:08
thef napisał/a:
Dam-Kam napisał/a:
ale jak go docisniesz w srodku drzwi to bedzie naciskal na tą koncówke czarna wystającą z drzwi i nie bedzie mial loozu zeby tam latać
thef napisał/a:
Cała idea polega na tym, żeby drucik nie latał luźno tylko był trochę napięty i powodował lekkie dociskanie rygielka do krawędzi otworu w boczku drzwi eliminując tym samym drgania.
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 17:36
thef napisał/a:
Chodzi o to, że ja nie każę dociskać tego drucika z siłą muła tylko lekko
A czy ja cos pisze o dociskaniu z siłą muła? Czytaj kolego uwaznie, ja jedynie potwierdzam to co piszesz i tlumacze jedynej ze dociśnięcie drucika w drzwiach spowoduje ze nie bedą jej sie trzęsły rygielki... zauważ że jedyna myślała ze Twoj sposob dotyczy trzesących sie gygielków w drzwiach a nie na wyjsciu z boczkow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum