Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich!
Mam do kolegów małą prośbę o poradę .Powoli zaczynam myśleć o wymianie amortyzatorów ,więc kiedy zacznę to robić to ,czy przy okazji wymieniać też inne części zawieszenia np.sworznie, tuleje.
Zauważyłem ostatnio dziwny objaw.W czasie jazdy na wprost muszę b.lekko skręcić kierownicę w lewo.Do niedawna w czasie jazdy była ustawiona symetrycznie.Czy to może końcówki drążka?
Jakie amorki doradzalibyście?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 23:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 12:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powoli zaczynam myśleć o wymianie amortyzatorów ,więc kiedy zacznę to robić to ,czy przy okazji wymieniać też inne części zawieszenia np.sworznie, tuleje.
Tydzień temu wymieniałem w R623 i trzeba było wymienić tylko silentblock'i mocowania tylnych amorków do zwrotnic (pasowały od Hondy Accord CC7 '95).
Miałem ze sobą też wszystkie inne gumy, ale po oględzinach Mariusz uznał, że nie trzeba.
Wszystko brałem z Tomateam.
ful napisał/a:
Jakie amorki doradzalibyście?
KYB Excel-G. Mam w obu Roverkach i są bardzo dobre.
Do R827 kupiłem jeszcze w Jamie (kto pamięta taką firmę? ), a do R623 w Tomateam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dzięki za info
Także myślałem o tych amortyzatorach.
Myślę ,że do kwietnia będę miał to już za sobą.Popytam jeszcze w TomaTeam o kilka drobiazgów
Aaaaa ..... no i muszę jeszcze odwiedzić "trzęsawkę"... zobaczymy co tam słychać od spodu w moim Roverku:grin:
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum