Wysłany: Nie Lut 03, 2008 21:39 [R420] Cewka czasu wtrysku paliwa
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Wyskakuje mi błąd 'cewka czasu wtrysku paliwa' czy wiecie co to moze oznaczac??? pojawia sie on przy cieplym silniku a gdy wcisne bardziej pedal gazu lub puszcze kontrolka wygasa. co zrobic?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 22:58, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 21:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 22:05
Proszę zapoznać się z zasadami kącika i poprawić temat.
Prawdopodobnie źle ustawiony kąt wtrysku. Druga opcja, jakieś uszkodzenie wiazki przewodów w okolicach pompy wtryskowej, ale stawiam na kąt. Co zrobić? Pojechać do mechanika z komputerem (wystarczy Bosch KTS 500 lub nowszy) i ustawić.
Udało Ci sie rozwiazac blad bo mam to samo? Numer bedu 34? Mi przy predkosci 80km/h sie wlacza jadac caly czas stala predkoscia a po malym ruchu pedalem gasnie...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 22:34
grz3loo napisał/a:
Udało Ci sie rozwiazac blad bo mam to samo? Numer bedu 34? Mi przy predkosci 80km/h sie wlacza jadac caly czas stala predkoscia a po malym ruchu pedalem gasnie...
nie jeszcze nie sprawdzale mtego ale prawdopodobnie w piatek odstawie do mechanika to podlaczy pod komputer i sprawdzi co i jak. zauwazylem takze wzrost spalania:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum