Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:00 [R25 2.0iDT '00] Wymiana rozrządu i innych takich
Witam
Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Roverka 25 2.0 iDT 2000r Kupiłem go jako używany, dlatego na starcie chciałbym wymienić rozrząd. I tu mam pytanie - jakie części kupić?
Nr seryjny rozpoczyna się od 486XXX i wyczytałem już, że potrzebuję:
- dwóch pasków rozrządu: przedniego od wałków (ilość zębów 112, dł. 1067mm, szer 30mm, kształt zęba: okrągły) i tylnego od pompy (tu nie znam danych).
- dwóch rolek do rozrządu
- jednej rolki do pompy
Na FAQ wyczytałem, że trzeba też wymienić pompę wody i uszczelniacz wałka. Czy to tyczy się też silnika w moim autku?
Do wymiany pójdzie też olej i filtry. Czy coś jeszcze warto wymienić? No i gdzie ja to w miarę tanio dostanę?
Pozdr.
TS
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pompy wody nie trzeba wymieniać. ona jest w innym miejscu. Uszczelniacze warto przy okazji rozrządu wymienić, bo jak padną to trzeba wszystko jeszcze raz wymieniać.
do tego to bym wymienil a raczej bedziesz musial plyn chlodzacy sprawdz filter powietrza i moze wymien filtr oleju napedowego sprawdz filtr kabinowy moze byc pozapychany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum