Wysłany: Nie Sty 20, 2008 19:48 [R620] Bak zapowietrzony?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Czesc!
Problem dotyczy baku, jak nalewam paliwo to przy wiekszym cisnieniu odbija ten"pistolet" od dystrybutora. I trzeba lac malutkim ciurkiem...;/
Spotkaliscie sie z czyms takim?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 00:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 20:04
Paul napisał/a:
EEE, tam, przesada :< RAZ mi się zdarzyło, bo dystrybutor był walnięty
Poszukaj w archiwum ile osób ma z tym problem Ja też czasami takowy mam, ale wszystko zależy od tego jak włożysz pistolet, no i jak jest skalibrowany . Może to skutek zatkanego odpowietrzenia baku, ale kto by ściągał bak, żeby to sprawdzić
a spróbuj nie wciskac pistoletu do końca i oprzeć go za pierwszy ząbek (tam pod spodem pistoletu są dwa-trzy ząbki do opierania o wlew)
u mnie za każdym razem działa
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Mowicie zabki, ale bez wzgledu czy nalewam ja czy obsluga stacji(a oni sie chyba znaja na swojej pracy) i problem sie powtarza za kazdym razem, a jaki jest sposob odpowietrzenia baku(jezeli jest)?
To niby problem nie wielki ale tankowanie staje sie troche irytujace jezeli 50l lejesz 10 min narazie mam pelno ale za jakies 800km sprobuje sposobu na 90 stopni
nawet w instrukcji od roverka pisze ,że w przypadku problemów z tankowaniem bodajże trzeba wysunąć lekko pistolet i i podnieść opierając o górną ściankę wlewu . umnie pomaga ale za pierwszym razem też nie wiedziałem czy odjadę ze stacji z pełym bakiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum