Moimi kryteriami obowiązkowymi są
- 2 wyjścia RCA, może być 3
- bluetooth
- zmienny kolor podświetlenia przycisków i wyświetlacza , bądź czerwone/bursztynowe
- cena do 600 zł
- nowe albo używane
Przód będzie pracował pod wzmacniaczem, a grały będą Focal-e
Cała reszta fabryczny H/K
Drzwi wygłuszone
to co ja znalazłem, ale chętnie rozwarze inne propozycje
1. JVC KD-R961BT (link )
2. CLARION CZ-501ER (link )
3. SONY MEX-N5100BT (link )
4. JVC KD-R951BT (link )
5. PIONEER DEH-X8600BT (link) to radio bardzo mi się podoba, najbardziej ze wszystkim, ale chce wybrać to co w tej cenie będzie najlepsze
najchętniej kupiłbym Alpine, ale w tej cenie wszystkie maja wyświetlacz z białym podświetleniem, boję się ze będzie mi to przeszkadzać
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pon Maj 04, 2015 09:56
rafalmis1 napisał/a:
najchętniej kupiłbym Alpine, ale w tej cenie wszystkie maja wyświetlacz z białym podświetleniem, boję się ze będzie mi to przeszkadzać
W tej cenie mają zazwyczaj Biolite - wygląda super i nie daje po oczach i duże prawdopodobieństwo iż będzie działać sterowanie z kierownicy .
Z pokazanych przez Ciebie najlepiej moim zdanie wypadają JVC . Mają prawie po 5V na wyjściach i wyglądają również ok . Minusem iz AUX-y posiadają z przodu.
Ostatnio zmieniony przez szpynior Pon Maj 04, 2015 10:00, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: Pon Maj 04, 2015 11:05 ] szpynior, to co lepiejn Alpine IDA-X305 czy ALPINE CDE-174BT ale tu białe podświetlenie, nie chodzi o to, że będzie świecić za mocno, tylko o to ze kolorystycznie nie będzie się zgadzać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pon Maj 04, 2015 10:17
Z tych dwóch ALPINE CDE-174BT , IDA jest zbyt kolorowe - nie będzie pasować . Dodatkowo aby dobrze zagrało trzeba by było je skalibrować. Co się nie opłaca i zbyt czasochłonne. CDE nie podłączysz ze sterowaniem. Później looknę na te JVC gdyż fajnie się prezentują .
Ja myślę że najlepsze z tych było by SONY. Najładniejsze i kolor można w bursztyn pewnie zrobić . Słuchałem SONY w wielu autach i nigdy nie słyszałem żeby źle grało zawsze był ładny głos
a ja bede inny i postawie na clariona.. osobiście nie imałem ale z racji kolorystyki wersja bursztynowa idealnie pasuje do podświetlenia BMW i b. czesto tam to radio ląduje.. Gra podobno naprawdę dobrze tylko jest problem z jego dostaniem z tego co wiem.. Sam miałem je ładować do E34 a mam kuzyna audiofila i kilka pozycji mi dał do porównania
Radio już kupiłem według sugestii szpynior, dzisiaj trochę się pobawiłem, złego słowa powiedzieć nie mogę, ale teraz rozumie dlaczego szpynior, ma czułe ucho. Jest mi mało brakuje mi delikatnego bassu przy delikatnej pracy radia. Najważniejsze że mojej Ślicznej radio się spodobało
Mam jeszcze wolny głośnik 30cm wrzuciłbym go pod fotel
WF do dużego głośnika
TW do małego
Dlaczego o to pytasz? Poczekajmy jak włożę dziś jeszcze jeden głośnik.
[ Dodano: Pon Maj 11, 2015 12:50 ]
Ogólnie jest spora różnica. Jeszcze trochę trzeba się pobawić ustawieniami. Soobofer ciągle nie podłączony.
Problem jest z tapicerką, trzeszczy nie wiem czemu, przecież wszystko wygłoszone
Występuje szum pod wzmacniaczem jak pracuje silnik i jak słucham z Bluetooth. Tu wiem gdzie może być problem, ale z tapicerką nie. W sumie tylko to mnie drażni, bo szum jest mały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum