Witam serdecznie, proszę Was o pomoc ponieważ potrzebuję chłodnicy wody do mojego Roverka. Mieszkam we Wrocławiu i mimo usilnych poszukiwań nie mogę takowej znaleźć Może ktoś z Was taką kupował, a może ma, i mógłby mi w tej sprawie pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Przyda się każda informacja... Z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 14:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do spink, ale kupiłeś ją do Rovera 220 SDi? Bo do mojego, z tego co wiem...chłodnica ma inne wymiary. Ale moge się mylić...
Do Brt, pisałem do TomaTeam i dostałem taką odpowiedź:
"są 2 rodzaje chłodnic (z czujnikami temp. w chłodnicy lub bez nich). Czy w
Pana aucie zastosowana jest chłodnica z czujnikami (w górnej części
chłodnicy 2 czujniki), czy też bez czujników?"
Pytanie teraz czy muszę zobaczyć chłodnicę i sprawdzić czy te czujniki występują czy da radę to sprawdzić w inny sposób? Może do jakiegoś roku czujniki były a w innym nie?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 31 Skąd: Leszno
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 14:39
Ja kupiłem do rovera 214i (benzyna 8 zaworów 1,4). Chodziło mi o jakość chłodnicy. Faktycznie musisz znać wymiary chłodnicy jaką potrzebujesz oraz to czy posiadasz czujnik temperatury na niej (to będzie widać bo są wtedy kable na chłodnicy)
Kedar, może w EPC się da to odszukać, ale najlepiej i po prostu maskę w górę i zobaczyć czy masz wkręcone dwa czujniki jeden na wysokości alternatora a drugi przy wylocie wężyka wyrównawczego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum