Ja wprawdzie Pani ale powiem...
że bez sensu kupować szybę na szrocie. Nie będzie nowa, będzie porysowana (przynajmniej) a pewnie z tego powodu wymieniasz. Nie wiem czy masz jakąś dziurę.
Niemniej jednak, warto wymienić szybę na nową w firmie, która się tym specjalizuje.
Dostaniesz nową szybę bez zarysowań i z gwarancją! Kosz do 200 jakieś 200-300 PLN.
widze ze licytacja
a czy szyba jest taka sama? tj. czy np. jakbym kupowal do swojego R420 to mialaby ona to zielone przyciemnienie u gory? chodzi o to zeby wygladala jak oryginal
Dziękuję za odpowiedź Panie i Panowie Szybę muszę wymienić dlatego że jest pęknięta z tego co słyszałem na szrocie kosztują ok 200zł!! Myślałem że nowe są droższe...
widze ze licytacja
a czy szyba jest taka sama? tj. czy np. jakbym kupowal do swojego R420 to mialaby ona to zielone przyciemnienie u gory? chodzi o to zeby wygladala jak oryginal
Ja mam przednią szybę z NordGlass właśnie z zielonym pasem. Do większości aut można wybrać szybę z pasem lub bez.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Słyszałem że można jakoś "naprawić" pęknięcie na szybie bez konieczności wymiany Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej na ten temat?? I jaki to koszt...
Można naprawić. Lakują to jakimś klajstrem. Są różne rodzaje dziur, oni mają klasyfikację na pajączki, gwiazdki, oczka itp.
Klejenie jest po oględzinach, kiedy uznają, że szyba będzie porządnie zaklejona i nie będzie zagrażać kierowcy i pasażerom. Pęknięć, które sa jakąś linia raczej nie kleją.
Tylko takie pęknięcie nie dość, że nieduże, to do tego musi być wolne od zanieczyszczeń. Modelowa sytuacja to taka, w której zauważasz pęknięcie i natychmiast naklejasz na nie kawałek taśmy samoprzylepnej aby zapobiec wnikaniu brudu. A potem szybko do warsztatu
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum