Wysłany: Nie Lut 10, 2008 18:53 [R620] Falujące obroty przy zimnym silniku
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Problem olega na tym że gdy uruchomię silnik po jakimś czasie pracy na ssaniu obroty zaczynają falować, skoki obrotów w przedziale 1 - 2 tys. Gdy silnik się rozgrzeje wszystko wraca do normy. Myślałem że to wina przepustnicy więc ją wyczyściłem dobrze, niestety nic to nie dało, jeżeli ktoś z Was spotkał się z takim problemem proszę o jakąś podpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 01:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 18:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozwiązanie prawdopodobnie znalazł kolega herc i jest opisane w tamytm wątku.
Ja mam to samo w R623 (wszystko to silniki Hondy - F18, F20Z, H23A3).
Prawdopodobnie masz pęknięty kolektor wydechowy i lambda dostaje złe dane.
Ale oczywiście zanim zaczniesz rozbierać i spawać kolektor, to najpierw sprawdź jeszcze zawór termiczny biegu jałowego i wyreguluj zawory.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum